Ξεχωριστά η κάθε μία και από μηδενική βάση οι τηλεοπτικές άδειες

Ξεχωριστά η κάθε μία και από μηδενική βάση οι τηλεοπτικές άδειες

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία-μία θα διατεθούν οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας. Οι άδειες, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, Χρ. Σπίρτζη, θα διατεθούν σειριακά μέσω ισάριθμων διεθνών διαγωνισμών. Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση επιδιώκει τη μεγιστοποίηση του εισπρακτικού τιμήματος. Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, η χορήγηση των αδειών θα γίνει από μηδενική βάση, δηλαδή οι υφιστάμενες τηλεοπτικές επιχειρήσεις δεν θα έχουν κάποια πριμοδότηση.

Η είδηση, χθες, πάντως ήταν η παράμετρος της σειριακής διάθεσης των αδειών γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας. Αρχικά μέσω διαγωνισμού θα δοθεί η πρώτη άδεια, στη συνέχεια μέσω άλλου διαγωνισμού η δεύτερη κ.ο.κ. Οπως ανέφερε ο υπουργός, στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διάθεση των αδειών θεματικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας και τέλος, οι άδειες γενικού και θεματικού περιεχομένου στην περιφέρεια. Ο αριθμός των τελευταίων εκχωρούμενων αδειών ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί από την κυβέρνηση. Επίσης είναι προφανές ότι μια διαδικασία εκχώρησης των αδειών μιας-μιας, δεν αποκλείεται ν’ απαιτήσει πάρα πολλούς μήνες –ίσως και χρόνια– έως την ολοκλήρωσή της.

Κύκλοι της Ενωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) επανήλθαν εκ νέου στο ζήτημα της αδειοδότησης. Σύμφωνα με στελέχη της Ενωσης, τόσο ο κ. Χρ. Σπίρτζης όσο και η κυβέρνηση, ακόμη δεν έχουν αποσαφηνίσει, τόσο τον αριθμό των εκχωρούμενων αδειών, όσο και τον χρόνο απονομής των. Οι ίδιοι σημειώνουν ότι η συγκεκριμένη αδυναμία, προδίδει το σχέδιο της κυβέρνησης για τον έλεγχο των τηλεοπτικών σταθμών και την κατάργηση της πολυφωνίας και των κανόνων ανταγωνισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή