Εκτακτη σύσκεψη για επιτάχυνση μεγάλων δικών

Εκτακτη σύσκεψη για επιτάχυνση μεγάλων δικών

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον απόηχο της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας ως προς τις ευθύνες για την αποφυλάκιση του Γ. Ρουπακιά λόγω παρέλευσης του ορίου προσωρινής του κράτησης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος συγκαλεί σήμερα έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο με θέμα την επιτάχυνση των δικών που έχουν πολλούς κατηγορουμένους και συμμετέχοντες. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, αλλά και οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθήνας και Πειραιά, Βασίλης Αλεξανδρής και Γιώργος Σταματογιάννης.

Σε συνέντευξή του (Βήμα FM), o κ. Παρασκευόπουλος επεσήμανε ότι έχει δημιουργηθεί μια καινούργια αίθουσα στο Εφετείο η οποία μπορεί να στεγάσει μεγάλες δίκες, ενώ αναγνώρισε και τις ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων μερών. «Νομίζω ότι θα πρέπει η κάθε μία λειτουργία από την πλευρά της, οι δικηγόροι, η Δικαιοσύνη, το υπουργείο, να δουν πώς μπορούν να συντονιστούν και να εναρμονιστούν, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μεγαλύτερη ταχύτητα. Εδώ έχουμε μια δίκη η οποία είχε πολύ μεγάλα μεγέθη», είπε αναφερόμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Εν τω μεταξύ, χθες, μία ημέρα μετά το αίτημα της κ. Θάνου προς τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και Πειραιώς να χορηγήσουν άδειες στους συνηγόρους που παρίστανται στη δίκη, η πρόεδρος του δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής Μαρία Λεπενιώτου απηύθυνε έκκληση στους παράγοντες της δίκης ώστε να συμβάλουν στην απρόσκοπτη διεξαγωγή της. Και εκείνη ζήτησε εκ νέου από τους δικηγορικούς συλλόγους να χορηγήσουν άδεια στα μέλη τους ώστε να διεξαχθεί η ακροαματική διαδικασία που και χθες διεκόπη.

Η απάντηση ΔΣΑ

Σκληρή απάντηση στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, η οποία απέδωσε, έστω και εμμέσως, την αποφυλάκιση Ρουπακιά στην αποχή των δικηγόρων και στη μη χορήγηση σχετικών αδειών, έδωσε ο ΔΣΑ. Μεταξύ άλλων, ο ΔΣΑ επεσήμανε ότι η αποφυλάκιση θα συνέβαινε ούτως ή άλλως λόγω του μεγάλου όγκου κατηγορουμένων, μαρτύρων κ.λπ. στη δίκη. «Οσοι αναζητούν άλλοθι στην αποχή των δικηγόρων για την αποφυλάκιση, δεν εξυπηρετούν την αλήθεια αλλά επικοινωνιακές σκοπιμότητες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή