Χωρίς αποτέλεσμα η σύσκεψη για τα προβλήματα με τις δίκες

Χωρίς αποτέλεσμα η σύσκεψη για τα προβλήματα με τις δίκες

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διαπιστώσεις και όχι σε λύσεις περιορίστηκε η έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν κατά τη διεξαγωγή πολυπληθών, μακράς διαρκείας δικών. Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα προβλήματα που προέκυψαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής και συνέτειναν στην αποφυλάκιση του Γ. Ρουπακιά, συμμετείχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής του Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιώς, Αλεξανδρής και Σταματογιάννης. Από τη σύσκεψη δεν προέκυψε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, ζητούμενο που μετατέθηκε για την επόμενη συνάντηση, οπότε θα εξεταστούν συγκεκριμένες προτάσεις. Ολοι οι συμμετέχοντες ωστόσο διαπίστωσαν ότι η βραδύτητα στην εκδίκαση μεγάλων υποθέσεων αποτελεί «μείζον πρόβλημα της δικαιοσύνης που χρειάζεται ορθολογική διαχείριση και η επίλυσή του απαιτεί τη συνεκτίμηση πολλών παραγόντων».

Εν τω μεταξύ, οι συνήγοροι των Αιγυπτίων ψαράδων στη δίκη της Χρυσής Αυγής (Δ. Ζώτος, Θ. Καμπαγιάννης, Κ. Παπαδάκης και Κ. Σκαρμέας) απέστειλαν ανοιχτή επιστολή στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, προτείνοντας μέτρα για την «ταχεία, ασφαλή, αξιοπρεπή και με δημοσιότητα εξέλιξη της δίκης, χωρίς την επαγγελματική εξόντωση των δικηγόρων που συμμετέχουν σε αυτή». Οι συνήγοροι ζητούν την άμεση μεταφορά της δίκης στο Εφετείο, λύση που εξετάζει και το υπουργείο, καθώς και την απαλλαγή των δικαστών και εισαγγελέων που βρίσκονται στην έδρα από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους. Στο μεταξύ κομμένα και επιμελώς καλυμμένα εντοπίστηκαν δύο κάγκελα στην ΣΤ΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού όπου έχει πρόσβαση ο Νίκος Μαζιώτης. Για την υπόθεση ήδη διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα, ενώ όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας και θα προετοιμαστεί επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση εναέριων προσβολών των φυλακών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή