Πυρά Βγενόπουλου κατά Δικαιοσύνης

Πυρά Βγενόπουλου κατά Δικαιοσύνης

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη από την ηγεσία της, και συγκεκριμένα από τον αναπληρωτή υπουργό, αρμόδιο για θέματα Διαφθοράς Δημ. Παπαγγελόπουλο, αλλά και διασύνδεση του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη με τον εισαγγελέα Εφετών Γ. Αγγελή κατήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε ο πρόεδρος της ΜIG Ανδρ. Βγενόπουλος.

Λίγες ημέρες μετά την απαλλαγή του από τις κατηγορίες που σχετίζονται με τη Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου, ο πρόεδρος της ΜΙG κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα και περιστατικά, καταγγέλλοντας διασύνδεση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης με δημοσιογράφους αλλά και παρέμβασή της στο έργο των δικαστών. Συγκεκριμένα, ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, εμφανίζοντάς τον ως κύρια πηγή της κατασυκοφάντησής του, αλλά και στη σχέση του τελευταίου με τον εισαγγελέα Εφετών Γιάννη Αγγελή. Αποκάλυψε επίσκεψη του δημοσιογράφου στο γραφείο του τον Ιανουάριο του 2012, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Βαξεβάνης τού πρότεινε συνεργασία για βελτίωση της εικόνας του. «Δεν μας εκβίασε», διευκρίνισε ο κ. Βγενόπουλος, διερωτώμενος ωστόσο «αν τελικά είχαμε συνεργαστεί, θα ακολουθούσε ο πόλεμος που ακολούθησε;».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στον ρόλο του κ. Παπαγγελόπουλου σε παρεμβάσεις του σε δικαστικούς λειτουργούς και στη σχέση του με τον κ. Βαξεβάνη. «Οταν στην υπόθεσή μου συνενώθηκε μια δικογραφία, ο κ. Βαξεβάνης έκανε λόγο για πραξικόπημα στη Δικαιοσύνη. Δύο ημέρες μετά πήγε ο Παπαγγελόπουλος στη Βουλή και είπε ότι δεν θα ανεχθούμε πραξικοπήματα στη Δικαιοσύνη, ενώ λίγες ημέρες αργότερα 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, “χρησιμοποιώντας την ορολογία Βαξεβάνη“, ζήτησαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης να διατάξει έρευνα, με αποτέλεσμα η εισαγγελέας Εφετών που χειριζόταν την υπόθεσή μου να βρεθεί ελεγχόμενη», είπε ο κ. Βγενόπουλος. Εν συνεχεία αναφέρθηκε σε δύο δημοσιεύματα από τα οποία προκύπτει εντολή του κ. Παπαγγελόπουλου για ανάθεση της διερεύνησης μιας από τις «λίστες» σε συγκεκριμένο εισαγγελέα, προκειμένου «να έχουμε αποτελέσματα». «Αυτό συνιστά απευθείας παρέμβαση. Ο αναπληρωτής υπουργός επικοινωνεί άμεσα με εισαγγελέα και του λέει πού να χρεώσει την έρευνα. Η κατάσταση εδώ έχει ξεφύγει», είπε ο κ. Βγενόπουλος. Ο πρόεδρος της MIG κατήγγειλε παράλληλα σχέσεις του εισαγγελέα Εφετών Γιάννη Αγγελή με τον Κώστα Βαξεβάνη. Οπως είπε, ο εισαγγελέας τού διοχέτευε συνεχώς στοιχεία από δικογραφίες προκειμένου ο ίδιος να ανέλθει επαγγελματικά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε στη δίωξη σε βάρος του Στ. Ψυχάρη αλλά και στελεχών της Alpha Bank για την υπόθεση των δανείων, υποστηρίζοντας ότι είναι άκυρη, γιατί «όποιος ισχυρίζεται απιστία δέκα ατόμων σε μία τράπεζα δεν ξέρει πώς λειτουργεί μια τράπεζα». Σε έτερη ερώτηση για φημολογούμενο εμφύλιο στη Δικαιοσύνη, ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι, «αν είναι αλήθεια, το μόνο που συνιστώ είναι υπομονή. Οποιος έχει πρόβλημα, ας περιμένει. Τον Ιούνιο λήγει η θητεία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Κουτζαμάνη και τον Σεπτέμβριο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας κ. Ντογιάκου. Υπομονή!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή