Δεύτερη κατάθεση Φαλτσιανί για τη λίστα Λαγκάρντ

Δεύτερη κατάθεση Φαλτσιανί για τη λίστα Λαγκάρντ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα εξέταση του Εμβρέ Φαλτσιανί προχώρησαν οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να προχωρήσουν σε βάθος τις έρευνες για αφορολόγητο και «μαύρο» χρήμα για όσους βρίσκονται ως καταθέτες στη λίστα Λαγκάρντ ή και σε άλλες λίστες. Κλιμάκιο εισαγγελέων με επικεφαλής την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη έχει ήδη μεταβεί στο εξωτερικό προκειμένου να λάβει δεύτερη κατάθεση από τον Φαλτσιανί και να ζητήσει πρόσθετες πληροφορίες για λογαριασμούς και καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ. Η εξέταση Φαλτσιανί αναμένεται να προσδώσει νέα σημαντικά στοιχεία στην έρευνα των εισαγγελικών αρχών για τις λίστες των καταθετών που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Ο Φαλτσιανί, πρώην στέλεχος της τράπεζας HSBC, ήταν εκείνος που αφαίρεσε πολύτιμα αρχεία καταθετών από την τράπεζα, δίδοντας την ευκαιρία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες να διεξάγουν με επιτυχή τρόπο έρευνες για φοροδιαφυγή και «μαύρο» χρήμα. Για τη χώρα μας η πολυσυζητημένη λίστα Λαγκάρντ αποτελεί το αρχείο ελληνικού ενδιαφέροντος που παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές και βρίσκεται σε προχωρημένη έρευνα από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Αλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή του επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, Παναγιώτη Αθανασίου, μετέβη εκ νέου το κλιμάκιο των εισαγγελέων στο εξωτερικό για εξέταση του Φαλτσιανί, που είχε εξετασθεί από κλιμάκιο Ελλήνων εισαγγελέων και τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Παρίσι. Τα πρόσθετα στοιχεία που παρείχε τότε για τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ μελετήθηκαν από τους Ελληνες εισαγγελείς, που μετέβησαν για δεύτερη φορά στο εξωτερικό προς εξέταση του Φαλτσιανί, προκειμένου να διευκρινίσουν κρίσιμα και σημαντικά στοιχεία για συγκεκριμένους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ που είναι και σε άλλες λίστες όπως εκείνη της ελβετικής τράπεζας UBS.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή