Δάνειο 700 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία «έξυπνου σχολείου»

Δάνειο 700 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία «έξυπνου σχολείου»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο δανείου έως και 700 εκατ. ευρώ από την Αναπτυξιακή Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB) διερευνά το υπουργείο Παιδείας για την εισαγωγή των ψηφιακών τεχνολογιών στα σχολεία. Ωστόσο, προ έτους, επί Αριστείδη Μπαλτά και Τάσου Κουράκη, ακυρώθηκε η αγορά ψηφιακών πινάκων στο πλαίσιο προγράμματος ΕΣΠΑ από το 2014, με στόχο οι πιστώσεις του έργου να αξιοποιηθούν για την κάλυψη των ελλείψεων εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των υπουργείων Παιδείας και Οικονομίας με την CEB, με σκοπό να διερευνηθούν οι δυνατότητες δανειοδότησης του υπουργείου με χαμηλό επιτόκιο (μικρότερο της μονάδας). Εργα προτεραιότητας του υπουργείου είναι η δημιουργία του «έξυπνου σχολείου», αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες, προκειμένου να επιτευχθούν η εξοικονόμηση ενέργειας, η ορθολογική διαχείριση πόρων, η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών και η βελτίωση των υποδομών των φοιτητικών εστιών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, το ποσό στο οποίο μπορεί να φτάσει η δανειοδότηση από την CEB είναι 700 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, χθες ο πρόεδρος του Εθνικού Δικτύου Ερευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) Παναγιώτης Τσανάκας παρουσίασε τις σύγχρονες ηλεκτρονικές υποδομές και υπηρεσίες που διατίθενται στην ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή