Κέντρο αποκατάστασης στην Αμφιλοχία μπορεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες

Κέντρο αποκατάστασης στην Αμφιλοχία μπορεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Πρόταση για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και χρόνιες παθήσεις στο κέντρο φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης της Αμφιλοχίας κατατέθηκε χθες, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ, στις εγκαταστάσεις του παραθεριστικού κέντρου στην Μυρσίνη Ηλείας, φιλοξενούνται από χθες το απόγευμα 350 Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με λεωφορεία από το λιμάνι του Πειραιά. Οι οικογένειες των Σύρων έφθασαν στη Μυρσίνη λίγο μετά τις 6.30 χθες το απόγευμα και όπως ανέφερε στην «Κ» ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, είναι κυρίως γυναίκες και παιδιά. Ο ιατρικός και ο φαρμακευτικός σύλλογος του Πύργου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες, ενώ για τον ίδιο λόγο υπάρχει επικοινωνία και με την υγειονομική περιφέρεια. Επίσης, ο δήμος Πύργου είναι και αυτός έτοιμος να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια.

Στο μεταξύ, όπως είπε ο Γιώργος Γεωργιόπουλος, η αστυνομία θα αναλάβει την επιτήρηση και όχι τη φύλαξη του κέντρου, αφού όποιος θέλει μπορεί να φεύγει.

Οσον αφορά τη φιλοξενία προσφύγων στο κέντρο της Αμφιλοχίας, όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, διαθέτει τις απαραίτητες κτιριακές υποδομές και τον εξοπλισμό, ενώ με την ταυτόχρονη αναβάθμιση τής λειτουργίας του, μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 40 πρόσφυγες και μετανάστες με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, καθώς και μέλη των οικογενειών τους. Από την πλευρά της, η περιφερειακή ομοσπονδία ατόμων με αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και νότιων Ιονίων Νήσων τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε πως το κέντρο «έχει ενσωματωθεί στον ενοποιημένο οργανισμό του νοσοκομείου Αγρινίου και αποτελεί ένα αξιόπιστο κέντρο που παρέχει σημαντικές υπηρεσίες αποθεραπείας και φυσικής αποκατάστασης, καθώς και άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κοινωνικής φροντίδας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή