Σε οκτώ έτη με αναστολή καταδικάστηκε ο Τομπούλογλου

Σε οκτώ έτη με αναστολή καταδικάστηκε ο Τομπούλογλου

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κάθειρξη οκτώ χρόνων με αναστολή και χρηματική ποινή 40.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου, που είχε κατηγορηθεί για είσπραξη, παράνομα, χρημάτων από εταιρεία που είχε αναλάβει έργο του νοσοκομείου.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Χάρη Τομπούλογλου για τις κατηγορίες της απόπειρας εκβίασης, της παθητικής δωροδοκίας και της οπλοκατοχής, επιβάλλοντάς του αυστηρή ποινή χωρίς όμως να τον οδηγήσει στη φυλακή, καθώς του δόθηκε αναστολή στην έκτιση της ποινής.

Η υπόθεση Τομπούλογλου, που είχε απασχολήσει τις δικαστικές αρχές, αφορούσε καταγγελίες εταιρείας που είχε αναλάβει έργο του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», στο οποίο ο κατηγορούμενος διετέλεσε διοικητής, σύμφωνα με τις οποίες ο Χάρης Τομπούλογλου ζήτησε 25.000 ευρώ για να μην κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία από διενεργούμενο διαγωνισμό.

Ο ίδιος και ενώπιον του δικαστηρίου αρνήθηκε τα καταγγελλόμενα και μετά την έκδοση της απόφασης δήλωσε ότι «θα αγωνιστεί μέχρι το τέλος της ζωής του για να αποδείξει την αθωότητά του».

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση και δεν του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά που προτάθηκαν από την υπεράσπισή του, όπως εκείνο του προτέρου εντίμου βίου ή της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης.

Σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών καταδικάστηκε για την ίδια υπόθεση και στενός συνεργάτης του Χάρη Τομπούλογλου, ο Χρήστος Τριανταφύλλου, στον οποίο επίσης δόθηκε αναστολή, ενώ επιβλήθηκαν και περιοριστικοί όροι και στους δύο καταδικασθέντες.

Αθώος κρίθηκε ο γιατρός Στέφανος Μιχαλάκος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για την υπόθεση δωροδοκίας. Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση μετά την έκδοση της απόφασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή