«Οχι» εκπαιδευτικών στην έκκληση του υπουργείου

«Οχι» εκπαιδευτικών στην έκκληση του υπουργείου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυναμική αναμένεται να είναι η σημερινή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών στο υπουργείο Παιδείας. Η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, αλλά και το Συντονιστικό των Νηπιαγωγών επιτέθηκαν χθες με οξύτητα στο υπουργείο, ζητώντας διορισμούς και απόσυρση της τροπολογίας για διπλασιασμό (από 7 σε 14) του ελάχιστου αριθμού μαθητών ανά τμήμα στα νηπιαγωγεία, ως όρο για να λειτουργήσει το τμήμα.

Ειδικότερα, η κινητοποίηση έχει προγραμματισθεί για σήμερα στις 11.30 το πρωί στο υπουργείο Παιδείας και για τη διευκόλυνση της συμμετοχής οι ομοσπονδίες έχουν κηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίες. Μάλιστα, η ΟΛΜΕ αποφάσισε να καλύψει τα έξοδα μεταφοράς των εκπαιδευτικών από τις ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, τονίζοντας «την αναγκαιότητα της παρουσίας όλων ανεξαιρέτως στη συγκέντρωση».

Η ένταση ανάμεσα σε ΟΛΜΕ και υπουργείο καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (η πρόεδρός του Ελένη Ζωγηραφάκη πρόσκειται σε παράταξη φιλική του ΣΥΡΙΖΑ) κατηγόρησε το υπουργείο για επικοινωνιακά τεχνάσματα. «Τα διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα του υπουργείου για δήθεν συμφωνία της ΟΛΜΕ με τις προτάσεις που κατέθεσε το υπουργείο σχετικά με τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών δεν μας αφορούν», ανέφερε. ΟΛΜΕ και ΔΟΕ ζητούν διορισμούς μονίμων στα σχολεία, ενώ διαφωνούν με το σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών που πρότεινε το υπουργείο. Από την άλλη, αντέδρασαν με οξύτητα στην έκκληση Φίλη να αναβάλουν τη σημερινή κινητοποίηση διότι υπάρχει προγραμματισμένη εκδήλωση. «Χρησιμοποιεί την εκδήλωση για την Κύπρο ως αφορμή για να ζητήσει από τους εκπαιδευτικούς την αναβολή των κινητοποιήσεών τους. Δεν θα του κάνουμε τη χάρη. Η κινητοποίησή μας δεν στρέφεται κατά των μαθητών και της εκδήλωσης. Οι μαθητές μας, τα σχολεία και η παιδεία μας δεν “κινδυνεύουν” από τις διαδηλώσεις των εκπαιδευτικών τους, αλλά από τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης, της Ε.Ε., του ΔΝΤ», ανέφερε η ΔΟΕ.

Στο ίδιο πλαίσιο, το Συντονιστικό των Νηπιαγωγών ανακοίνωσε ότι φέτος 1.144 νηπιαγωγεία –συμπεριλαμβανομένων των 254 δυσπρόσιτων, ενώ δεν συμπεριλαμβάνονται τα ειδικής αγωγής– έχουν έως 14 παιδιά και σύμφωνα με την προωθούμενη ρύθμιση βρίσκονται υπό καθεστώς κατάργησης ή συγχώνευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή