Υπέρ της έκδοσης των συνεργατών Βγενόπουλου στην Κύπρο ο Αρειος Πάγος

Υπέρ της έκδοσης των συνεργατών Βγενόπουλου στην Κύπρο ο Αρειος Πάγος

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκτό έγινε από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το αίτημα των Κυπριακών αρχών για  έκδοση στην Κύπρο των συνεργατών του Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου. Οι δύο συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο.

Οι  Μπουλούτας και Φόρος μαζί με άλλους αντιμετωπίζουν κατηγορίες από την κυπριακή Δικαιοσύνη μεταξύ άλλων για χειραγώγηση της αγοράς, παρουσίαση ψευδών στοιχείων, τήρηση ψευδών λογαριασμών και απόκρυψη της απομείωσης της υπεραξίας της τράπεζας.

Ομως ο Αρειος Πάγος αποφάσισε την εκδοσή τους μόνο για δυο αδικήματα, και συγκεκριμένα για «χειραγώγηση αγοράς» και «ανακριβείς ανακοινώσεις προς το κοινό». 

Ο Ευ. Μπουλούτας ήταν πρώην διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας, ενώ ο Μάρκος Φόρος διετέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Λαϊκής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή