Επιστροφή διακινητών στη Δυτική Ελλάδα

Επιστροφή διακινητών στη Δυτική Ελλάδα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Ανέλαβαν πάλι δράση στη Δυτική Ελλάδα τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών μέσω των δυτικών ακτών της Αιτωλοακαρνανίας και του λιμανιού της Πάτρας.

Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 110 μετανάστες στην Πάλαιρο και στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και στο λιμάνι της Πάτρας, λίγο πριν ταξιδέψουν παράνομα προς την Ιταλία. Παράλληλα, έχουν συλληφθεί δύο άτομα τα οποία εμπλέκονται στη διακίνηση των μεταναστών.

Οπως προκύπτει από τις έρευνες της Αστυνομίας και του Λιμενικού, τα κυκλώματα χρησιμοποιούν τους ίδιους τρόπους, όπως και στο παρελθόν, για τη μεταφορά των μεταναστών. Συγκεκριμένα τους επιβιβάζουν σε κλειστού τύπου φορτηγά στην Αθήνα και τους μεταφέρουν, κυρίως βραδινές ώρες, στις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας, που βρέχονται από το Ιόνιο Πέλαγος.

Οσον αφορά το ποσό των χρημάτων που δίνουν οι μετανάστες για το ταξίδι προς την Ιταλία, φθάνει ακόμα και τα 1.700 ευρώ, όπως τουλάχιστον έχουν πει οι ίδιοι στους αστυνομικούς.

Την περασμένη Δευτέρα αστυνομικοί σε συνεργασία με άνδρες του Λιμεναρχείου Λευκάδας εντόπισαν στην Πάλαιρο 58 μετανάστες, υπηκόους Σομαλίας, Ιράκ, Ιράν, Αφγανιστάν, Συρίας και Ερυθραίας, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί από την Αθήνα, προκειμένου να επιβιβαστούν σε σκάφος με προορισμό την Ιταλία. Ομως η επέμβαση των αστυνομικών και των λιμενικών χάλασε τα σχέδια των μελών του κυκλώματος διακίνησης. Τελικά συνελήφθη ένας 36χρονος υπήκοος Συρίας, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται δύο ακόμη άτομα, τα οποία κατάφεραν να διαφύγουν.

Επίσης, πριν από λίγες ημέρες κάτοικοι της περιοχής Βελά Αστακού εντόπισαν 45 μετανάστες, υπηκόους Σομαλίας και Αφγανιστάν, οι οποίοι, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της Αστυνομίας, προφανώς περίμεναν κάποιο πλοιάριο για να τους μεταφέρει στην Ιταλία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αξιωματικούς του Λιμενικού, όσο βελτιώνονται οι καιρικές συνθήκες, τόσο θα προσπαθούν τα κυκλώματα να μεταφέρουν μετανάστες με πλοιάρια προς την Ιταλία, αφού το ταξίδι θα έχει λιγότερους κινδύνους.

Οσον αφορά το λιμάνι της Πάτρας, έπειτα από καιρό εντοπίστηκε φορτηγό με ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, μέσα στην οποία βρέθηκαν 11 μετανάστες. Ταυτόχρονα αυξάνεται ο αριθμός των μεταναστών που έχουν βρει στέγη σε παλαιά εργοστάσια απέναντι από το νέο λιμάνι, με σκοπό να μπουν κρυφά σε κάποιο φορτηγό με προορισμό την Ιταλία.

Ηδη το κεντρικό Λιμεναρχείο έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη λιμενική ζώνη, τόσο για τον έλεγχο των οχημάτων όσο και για την αποτροπή εισόδου μεταναστών μέσα στο λιμάνι, ενώ αστυνομικές δυνάμεις περιπολούν στην ευρύτερη περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή