Με διαγραφή απειλούν τους βουλευτές – μέλη

Με διαγραφή απειλούν τους βουλευτές – μέλη

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προειδοποίηση πως με την ψήφο υπέρ του ασφαλιστικού νομοσχεδίου διαπράττουν «πειθαρχικό παράπτωμα» απηύθυνε προς τους μηχανικούς βουλευτές το Τεχνικό Επιμελητήριο. Μάλιστα, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ προειδοποίησε τους βουλευτές-μέλη του πως όσοι ψήφισαν το επίμαχο σχέδιο νόμου θα δουν τις φωτογραφίες τους αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου, «ώστε όλοι να τους θυμούνται». Επιπλέον, το ΤΕΕ υποσχέθηκε να κάνει ό,τι μπορεί («με όλα τα μέσα που διαθέτει») για να γίνει γνωστό ποια μέλη του έδωσαν θετική ψήφο σε ένα νομοσχέδιο που το χαρακτηρίζει «αντισυνταγματικό και κοινωνικά ανάλγητο». Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλη του ΤΕΕ είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, οι υπουργοί Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Θεανώ Φωτίου, o πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, και ο κοιν. εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκ. Φάμελλος. Τα συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τους υπόλοιπους μηχανικούς βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, προειδοποίησε η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ πως «θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους τον Κώδικα Δεοντολογίας των Μηχανικών. Η μη εφαρμογή του συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα». Η Δ.Ε. υπογραμμίζει πως «γίνεται κλοπή των αποθεματικών του ταμείου των Μηχανικών».

Στο Πειθαρχικό στέλνει τους βουλευτές γιατρούς της Αθήνας που ψήφισαν θετικά στο νομοσχέδιο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Ο ΙΣΑ, αφού έκανε το περασμένο Σάββατο μία «ύστατη έκκληση στους γιατρούς βουλευτές, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να αναλογιστούν την προσωπική ιστορική ευθύνη που έχουν και να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο», προειδοποίησε ότι στο αμέσως επόμενο Δ.Σ. του ΙΣΑ θα εξεταστεί το ερώτημα της παραπομπής στο πειθαρχικό συμβούλιο εκείνων που θα ψηφίσουν θετικά. Υπενθυμίζει, δε, ότι σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν, πειθαρχικό παράπτωμα δεν αποτελεί μόνο κάθε παράβαση των καθηκόντων και υποχρεώσεων των γιατρών, αλλά και διαγωγή αναξιοπρεπής ή ασυμβίβαστη προς το λειτούργημα του γιατρού.

Επίσης, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων βουλευτών φαρμακοποιών ψηφίσουν το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς και τη διαγραφή τους. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος, «με το νομοσχέδιο αυτό δίνεται η χαριστική βολή στα φαρμακεία, ως επακόλουθη συνέπεια του φαρμακευτικού διωγμού των προηγούμενων ετών. Η επώνυμη καταδίκη αυτών που μας κλείνουν είναι η μοναδική αξιοπρεπής διέξοδός μας».

Εκκληση συνολικά στους βουλευτές απηύθυνε και η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας: «Καλείστε, ως εκφραστές μιας ύψιστης πολιτειακής λειτουργίας, ήτοι της νομοθετικής, να αποφασίσετε, μεταξύ άλλων, για την επαγγελματική υπόσταση και την αξιοπρέπεια του δικηγορικού σώματος. Αντιλαμβανόμενοι τον ρόλο σας σε μια δημοκρατική κοινωνία και ακολουθώντας τη φωνή της συνείδησής σας, καλείστε να διασφαλίσετε τις αρχές του κράτους δικαίου».

Απέναντι στον κλάδο τους βρίσκονται από χθες το βράδυ και οι βουλευτές οικονομολόγοι, που ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου. «Θα πρέπει να εξηγήσουν πώς θεωρούν ότι μπορεί να επιβιώσει ένας επαγγελματίας με αυτό το σύστημα, και γιατί οι οικονομολόγοι εξαιρούνται από τις εκπτώσεις για τα τέσσερα πρώτα χρόνια εφαρμογής του νόμου», τόνισε σε χθεσινή του δήλωση ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ απέστειλε επιστολή στους δημοσιογράφους βουλευτές, καλώντας τους να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, η ψήφιση του οποίου χαρακτηρίζεται «αιτία πολέμου» με την κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή