ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιπλέον προσωπικό και νέες υποδομές στο Τυπογραφείο

epipleon-prosopiko-kai-nees-ypodomes-sto-typografeio-2133741

Την αναβάθμιση του Εθνικού Τυπογραφείου και την ενίσχυσή του με προσωπικό αλλά και υλικοτεχνικές υποδομές σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Οπως ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, το Εθνικό Τυπογραφείο μπορεί να λειτουργήσει «ως υπόδειγμα οργανισμού του δημόσιου τομέα».

Η εκδήλωση αφορούσε απονομή των βραβείων για την αναμόρφωση του τυπογραφικού σχεδιασμού της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως. Αφού παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα του 2015 και οι στόχοι του Εθνικού Τυπογραφείου για το 2016, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στο σχέδιο για την αναβάθμισή του, προκειμένου «να γίνει η βασική εκτυπωτική μονάδα του Δημοσίου».

Οπως επισήμανε, ήδη στην κατεύθυνση αυτή υπάρχει συνεργασία του ίδιου με τον ομόλογό του αναπληρωτή Οικονομικών. «Το Εθνικό Τυπογραφείο θα ενισχυθεί με νέο οργανόγραμμα και πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, ενώ στόχος μας είναι να γίνει η βασική εκτυπωτική μονάδα του Δημοσίου. Ηδη υπάρχει συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών για την απορρόφηση της υλικοτεχνικής υποδομής του αδρανούς τυπογραφείου του υπουργείου Οικονομικών, κάτι που αφενός θα ενισχύσει τις δυνατότητες του Εθνικού Τυπογραφείου και αφετέρου θα υπάρξει μια σημαντική εξοικονόμηση δαπανών στον προϋπολογισμό», ανέφερε ο κ. Βερναρδάκης.

Στόχος του υπουργείου είναι το Εθνικό Τυπογραφείο να διευρύνει τις δραστηριότητές του και να ενισχυθεί με δράσεις όπως η εκτύπωση των συγγραμμάτων του Ανοικτού Πανεπιστημίου, αρχής γενομένης από το 2017, αλλά και η εν γένει εκτύπωση συγγραμμάτων σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας. Κατά το τρέχον σχολικό έτος, το Εθνικό Τυπογραφείο, στο πλαίσιο δράσεων αλληλεγγύης, εκτύπωσε 25.000 τετράδια που μοιράστηκαν σε ειδικά σχολεία σε όλη τη χώρα.