Νέα δικάσιμο για Χ.Α. ζητεί ο Παρασκευόπουλος

Νέα δικάσιμο για Χ.Α. ζητεί ο Παρασκευόπουλος

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμμεση προτροπή στους παράγοντες του δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής να μην ξεκινήσει σήμερα, όπως έχει οριστεί, η ακροαματική διαδικασία, λόγω πανελληνίων εξετάσεων, και να οριστεί νέα δικάσιμος απευθύνει με γραπτή του ανακοίνωση ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. «Γνωρίζοντας ότι οι προσεχείς ημέρες συμπίπτουν με τις πανελλήνιες εξετάσεις, επισημαίνω ότι η αρμοδιότητα προσδιορισμού του χρόνου διεξαγωγής της δίκης ανήκει αποκλειστικά στη Δικαιοσύνη. Καταβάλλεται, πάντως, κάθε δυνατή προσπάθεια για την εγγύηση της ομαλής διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός.

Ο λόγος της παραίνεσης οφείλεται στο γεγονός ότι δίπλα από την αίθουσα που διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής λειτουργούν σχολεία και πιθανότατα να παρακωλυθεί η προσέλευση των μαθητών. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει διακοπεί τους τελευταίους πέντε μήνες εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων που παρίστανται στη δίκη και τους χορήγησε ειδική άδεια προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή