Εξιχνιάστηκε διπλή δολοφονία μετά από 19 χρόνια – το χρονικό της υπόθεσης

Εξιχνιάστηκε διπλή δολοφονία μετά από 19 χρόνια – το χρονικό της υπόθεσης

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξιχνιάστηκε μετά από 19 χρόνια από το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, διπλή δολοφονία που είχε διαπραχθεί το 1997 στο Μενίδι. Πρόκειται για την υπόθεση δολοφονίας δύο ανδρών, ηλικίας 54 και 33 ετών και την απόπειρα ανθρωποκτονίας 54χρονης Ελληνίδας μέσα στο σπίτι τους στο Μενίδι την 28η Ιανουαρίου του 1997.

Ως δράστης συνελήφθη ένας 53χρονος Ελληνας, έπειτα από ταυτοποίηση των παλαμικών του αποτυπωμάτων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό δύο ακόμη συνεργών του.

Οσον αφορά το ιστορικό της υπόθεσης, όπως ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Θόδωρος Χρονόπουλος, μεταμεσονύχτιες ώρες της 28ης Ιανουαρίου του 1997 τρία άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά είχαν μπει στο διαμέρισμα του 54χρονου θύματος, όπου έμενε μαζί με την 54χρονη σύζυγό του, την κόρη τους και τον 33χρονο γαμπρό τους. Είχαν πυροβολήσει στο πρόσωπο τον 33χρονο, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του και στη συνέχεια είχαν εκτελέσει με μια σφαίρα στο κεφάλι τον 54χρονο. Η σύζυγός του είχε τραυματιστεί στο χέρι, ενώ ο 33χρονος είχε καταλήξει λίγες ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την έρευνα είχαν αποδώσει το περιστατικό σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» (κάποιο από τα θύματα ήταν σεσημασμένο για διακίνηση ναρκωτικών).

Επιπλέον και είχαν εντοπίσει στο χώρο της διπλής δολοφονίας το παλαμικό αποτύπωμα ενός από τους δράστες, που ωστόσο παρέμενε επί σειρά ετών «ορφανό» καθώς ο ύποπτος ήταν άγνωστος στις διωκτικές αρχές. Το 2013 ωστόσο μετά από σύλληψή του για υπόθεση ναρκωτικών, αστυνομικοί πήραν δακτυλικά και παλαμικά αποτυπώματα του 53χρονου φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας, τα οποία «έριξαν» στη βάση δεδομένων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Το διάστημα που  ακολούθησε ερευνητές του «Ελληνικού CSI» κατάφεραν με την χρήση νέων, τελευταίας τεχνολογίας μηχανημάτων να συσχετίσουν τις υποθέσεις και να ταυτοποιήσουν τον δράστη του φονικού στο Μενίδι.

Σε βάρος του δράστη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από Τακτικό Ανακριτή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και προφυλακίστηκε. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για την παλαιότερη από μια σειρά δέκα περίπου παλιών, ανεξιχνίαστων ανθρωποκτονιών («Cold Cases») που επανεξετάζονται από ερευνητές του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή