Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των επιβατών ΟΣΕ

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των επιβατών ΟΣΕ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ομηρία είναι ακόμη οι επιβάτες του ΟΣΕ, καθώς συνεχίζονται για τρίτη εβδομάδα οι απεργιακές κινητοποιήσεις των σιδηροδρομικών. Πραγματοποιώντας επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας μέσα στην ημέρα, πρακτικά ακυρώνουν την πλειονότητα του συγκοινωνιακού έργου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς οι λίγες ώρες λειτουργίας του σιδηροδρόμου δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή μακρινών δρομολογίων. Οι νέες στάσεις εργασίας ξεκίνησαν από την περασμένη Κυριακή και θα διαρκέσουν έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, προκαλώντας σημαντικές αναταράξεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, στα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», καθώς και στα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο – Πάτρα και αντιστρόφως. Για τις αμαξοστοιχίες που τα δρομολόγιά τους επηρεάζονται από τις στάσεις εργασίας δεν γίνεται ήδη προκράτηση εισιτηρίων με πρωτοβουλία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τις απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ) και σωματεία εργαζομένων στον σιδηρόδρομο. Αναλυτικά οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται από τις 05.00-08.00, 13.00-16.00, 21.00-24.00 σήμερα και την Πέμπτη, ενώ για την Τετάρτη 6 Ιουλίου (ημέρα κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για τον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ) έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στον τηλεφωνικό αριθμό 14511.

Παράλληλα αυξάνεται η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού των αστικών συγκοινωνιών, καθώς ξεκίνησε από χθες το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων το οποίο θα ισχύσει έως και τις 9 Σεπτεμβρίου. Αποτέλεσμα είναι οι συχνότητες των δρομολογίων να είναι ακόμη αραιότερες, με τον γηρασμένο στόλο λεωφορείων και τρόλεϊ να δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των προγραμματισμένων δρομολογίων. Η εφαρμογή του θερινού προγράμματος αυξάνει την αναμονή των επιβατών στις στάσεις. Σημειώνεται ότι ο στόλος των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας είναι από τους γηραιότερους στην Ε.Ε., με τα λεωφορεία να μετρούν μέση ηλικία 11,8 έτη και τα τρόλεϊ 12,7.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή