Χειρόφρενο σε τρένα, μετρό, ΗΣΑΠ την Τετάρτη

Χειρόφρενο σε τρένα, μετρό, ΗΣΑΠ την Τετάρτη

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κυκλοφοριακό κομφούζιο, το οποίο αναμένεται να εντείνει σημαντικά την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, θα έρθουν αντιμέτωποι σήμερα οι κάτοικοι της πρωτεύουσας. Στον χορό των κινητοποιήσεων, τον οποίο έχουν ανοίξει εδώ και τρεις εβδομάδες οι σιδηροδρομικοί, εισέρχονται και οι εργαζόμενοι σε μέσα σταθερής τροχιάς που προχωρούν σε 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την υπαγωγή των συγκοινωνιακών φορέων στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και τη μη υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, εκτός από τα τρένα του ΟΣΕ, οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, όπως ανακοίνωσαν αιφνιδίως χθες τα σωματεία εργαζομένων σε μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Παράλληλα, σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στο τραμ από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν θα κινούνται ούτε οι συρμοί του τραμ.

Παράλληλα, προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το πρωί έξω από τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου). Σήμερα, είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τους διαγωνισμούς ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού). Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά παράταση που δόθηκε για τον διαγωνισμό και οι έως τώρα πληροφορίες θέλουν το ΤΑΙΠΕΔ να αποκλείει οποιοδήποτε ενδεχόμενο νέας παράτασης. Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή τη διαδικασία για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ διατηρούν οι ιταλικοί και ρωσικοί σιδηρόδρομοι.

Στο μεταξύ, κυβερνητικοί κύκλοι επεξεργάζονται σενάρια για την επόμενη ημέρα, σε περίπτωση που δεν βρεθεί ανάδοχος στον διαγωνισμό για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Με δεδομένη την εκκρεμότητα της εταιρείας με την Κομισιόν, εάν δεν προκύψει ανάδοχος και δεν ιδιωτικοποιηθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα κληθεί να επιστρέψει στο Δημόσιο παράνομες κρατικές ενισχύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Πιθανή τέτοια εξέλιξη συνεπάγεται αυτομάτως λουκέτο.

Οσον αφορά τον διαγωνισμό για την ΕΕΣΣΤΥ, δικαίωμα υποβολής δεσμευτικής προσφοράς διατηρούν η γαλλική Alstom, η γερμανική Siemens και οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή