Επιπλέον χρόνος στους «διεκδικητές» τηλεοπτικών αδειών

Επιπλέον χρόνος στους «διεκδικητές» τηλεοπτικών αδειών

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσθετος χρόνος, έως την Παρασκευή, δόθηκε σε όσους υποψηφίους διεκδικούν τηλεοπτική άδεια, ώστε να καλύψουν τυχόν κενά που διαπιστώθηκαν κατά τη διαδικασία αποσφράγισης των φακέλων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο φάκελοι εμφανίζουν ελλείψεις ως προς το παράβολο των 30.000 ευρώ που απαιτείται για την υποβολή του φακέλου και ως προς την τραπεζική ενημερότητα.

Ωστόσο με ανακοίνωσή της η Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας διαβεβαιώνει ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν πιστά και δεν πρόκειται να καθυστερήσει η διαδικασία, παρά τον όγκο των εγγράφων που καλείται η πενταμελής ειδική επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού να διαχειριστεί, λόγω του μεγάλου αριθμού υποψηφιοτήτων.

Ο πρώτος κατάλογος των σχημάτων που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, αφού διαπιστωθεί ότι κατέθεσαν πλήρη φάκελο υποψηφιότητας, θα ανακοινωθεί επισήμως έως τις 14 Ιουλίου. Ουσιαστικά τα εταιρικά σχήματα που θα απαρτίζουν τον κατάλογο θα έχουν πάρει το εισιτήριο για συμμετοχή στη δεύτερη φάση της διαδικασίας. Εν συνεχεία θα κληθούν να πληρώσουν το παράβολο των 3 εκατ. ευρώ, που αποτελεί και την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας. Ο οριστικός κατάλογος όσων θα διεκδικήσουν μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες θα ανακοινωθεί στις 2 Αυγούστου. Στόχος της κυβέρνησης είναι κατά τη νέα τηλεοπτική περίοδο, που είθισται να αρχίζει τον Οκτώβριο, να δραστηριοποιούνται τα τέσσερα κανάλια που θα προκύψουν από τη δημοπρασία.

e-δημοπρασία

Ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη και ο διαγωνισμός από τον οποίο θα προκύψει η εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για την ανάδειξη πλειοδότη. Παρά το γεγονός ότι μόλις χθες αναρτήθηκε στη Διαύγεια η σχετική προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάπτυξη και προμήθεια του πληροφοριακού συστήματος (λογισμικού) και του εξοπλισμού που απαιτούνται για τη διεξαγωγή της ηλεκτρονικής δημοπρασίας, τα χρονοδιαγράμματα είναι αρκετά πιεστικά.

Μέσα σε λίγες ημέρες θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους, καθώς καταληκτική ημερομηνία έχει οριστεί η 15η Ιουλίου (10 π.μ.). Ο ανάδοχος που θα καταθέσει τη χαμηλότερη προσφορά (ο προϋπολογισμός του έργου, σύμφωνα με την προκήρυξη, ορίζεται στα 40.000 ευρώ) θα κληθεί σε δύο εβδομάδες να είναι έτοιμος να «τρέξει» το πρόγραμμα. Το λογισμικό του προγράμματος και η τεχνική τεκμηρίωση θα πρέπει να είναι στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας σε 15 ημέρες, διάστημα κατά το οποίο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η εκπαίδευση των χρηστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή