Χρυσούλα Ρουπακιά: Κακή συγκυρία γεγονότων ο φόνος

Χρυσούλα Ρουπακιά: Κακή συγκυρία γεγονότων ο φόνος

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν βρέθηκε τυχαία στο Κερατσίνι τη μοιραία βραδιά που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα, ο Γιώργος Ρουπακιάς, όπως προέκυψε και από την κατάθεση της αδελφής του Χρυσούλας, που έδωσε τη δική της εκδοχή για τα τραγικά γεγονότα.

Οπως κατέθεσε η μάρτυρας, από δική της γνώση αλλά και επικαλούμενη τη μαρτυρία και της συζύγου του Γιώργου Ρουπακιά, το βράδυ των επεισοδίων, ο αδελφός της ειδοποιήθηκε από την Τοπική της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, ότι κάτι έχει συμβεί και έτσι έφυγε από το σπίτι. Η Χρυσούλα Ρουπακιά προσπάθησε να τον δικαιολογήσει και να αποδώσει τον φόνο στην κακή συγκυρία και στην κακιά ώρα. «Εκείνος τα αποδίδει όλα στην κακή συγκυρία γεγονότων και συμπτώσεων», ανέφερε περιγράφοντας όσα εκείνος είχε διηγηθεί στον δικηγόρο του, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία Φύσσα, πλέον κρατούμενος στη ΓΑΔΑ. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, που υπήρξε αναλυτική στο πώς η ίδια και η οικογένεια Ρουπακιά πληροφορήθηκαν τη δολοφονία Φύσσα, παραδέχθηκε ότι ο αδελφός της έλαβε τηλεφώνημα από την Τοπική της Νίκαιας να μεταβεί κάπου, γιατί κάτι είχε συμβεί. Και απαντώντας σε σωρεία ερωτήσεων, επιβεβαίωσε ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς ανήκε στη Χρυσή Αυγή, η ίδια είπε, δεν ήταν μέλος, και ότι είχε λάβει μέρος σε δράσεις της οργάνωσης αλλά και σε εκδρομές, όπως τον Μελιγαλά ή τις Θερμοπύλες. Στις εκδρομές, μάλιστα πρόσθεσε, ότι ήταν και η ίδια.

Το γεγονός ότι, κατά την κατάθεση της Χρυσούλας Ρουπακιά, συνελήφθη άτομο έξω από τη δικαστική αίθουσα με μαχαίρι, προκάλεσε έντονο προβληματισμό στους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής (εκπροσωπούν τα θύματα), που ζήτησαν από το δικαστήριο να πληροφορηθούν, ποιος ήταν ο συλληφθείς και πού ανήκει. Η πρόεδρος του Δικαστηρίου προτίμησε να μη μεταφερθεί μέσα στη δικαστική αίθουσα η ένταση που προκάλεσε αυτό το περιστατικό και επέμεινε στην άποψη πως «ό,τι έγινε έγινε εκτός δικαστηρίου», αναφέροντας ότι «γι’ αυτό υπάρχουν άλλωστε τα μέτρα ασφαλείας και το θέμα σταμάτησε εκεί…».

Η μάρτυρας πάντως προσπάθησε να εμφανίσει τον αδελφό της ως «ήρεμο άνθρωπο που δεν ήταν επιθετικός» και όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο αν είχε εξοικείωση με τα μαχαίρια, απάντησε «ώς ακόμα και το ψωμί, το έκοβε με το χέρι». Κινούμενη στη λογική ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν αποτέλεσμα «κακής συγκυρίας» αναφέρθηκε στο ότι ο αδελφός της είπε πως «μετά τον φόνο διαπληκτίστηκε με την ομάδα του Παύλου Φύσσα και όταν κάποιοι από την παρέα αυτή προσπάθησαν να τον βγάλουν από το αυτοκίνητο, έβγαλε το μαχαιράκι που είχε στο ντουλάπι του αυτοκινήτου και έκανε δυο γρατζουνιές στην κοιλιά του Φύσσα». (!)

Η κατάθεσή της, πάντως, δεν ολοκληρώθηκε χθες και αναμένεται να συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα (Δευτέρα), ενώ απομένουν λίγοι μάρτυρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία σε ό,τι αφορά την έρευνα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και να εισέλθει το δικαστήριο στην έρευνα άλλων εγκληματικών δράσεων της Χ.Α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή