Με εντάσεις συνεχίζεται η δίκη της Χ.Α.

Με εντάσεις συνεχίζεται η δίκη της Χ.Α.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την κατάθεση για δεύτερη ημέρα της αδελφής του Γιώργου Ρουπακιά, Χρυσούλας, συνεχίστηκε σε κλίμα έντασης η δίκη της Χρυσής Αυγής, η εκδίκαση της οποίας, τελευταία, έχει επιταχυνθεί και διεξάγεται σχεδόν επί καθημερινής βάσεως.

Η αδελφή του Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος κατηγορείται για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα και κατά τη χθεσινή της κατάθεση αναφέρθηκε στο τι πιστεύει η ίδια για το τραγικό γεγονός, ενώ πρόσθεσε ότι τόσο το αυτοκίνητο όσο και το φονικό μαχαίρι ήταν δικά της.

Η παραδοχή αυτή που δεν σχετίζεται με προσωπική της εμπλοκή, προκάλεσε ερώτηση από συνήγορο της πολιτικής αγωγής, με περιεχόμενο αν «και η ίδια έχει κάποια ευθύνη» με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Οι στενοί συγγενείς του Παύλου Φύσσα, η μητέρα του αλλά και ο θείος του, αντέδρασαν έντονα όταν ακούστηκε από τη μητέρα της μάρτυρος η φράση «φτου σου πουλημένε» για τον δικηγόρο που υπέβαλε την ερώτηση.

Το δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει για να επικρατήσει ηρεμία, καθώς οι συγγενείς του Παύλου Φύσσα βρίσκονται πολύ συχνά στη δυσάρεστη θέση να παρακολουθούν καταθέσεις και σχόλια από την πλευρά των κατηγορουμένων που τους προκαλούν πόνο και οργή. Κατά τα άλλα, η Χρυσούλα Ρουπακιά παραδέχθηκε και χθες ότι είχε σχέσεις και η ίδια με τη Χρυσή Αυγή, είχε μετάσχει και σε εκδρομές σε Μελιγαλά και αλλού, όμως αρνήθηκε ότι γνώριζε την ακριβή σχέση που είχε με την οργάνωση της Νίκαιας ο αδελφός της. Προσπάθησε, όπως ήταν φυσικό, να υπερασπιστεί τον δικαζόμενο αδελφό της για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, επαναλαμβάνοντας ότι «η ίδια δεν το πιστεύει, αν και υπάρχει ομολογία πως έκανε τον φόνο». Η κατάθεσή της αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα για τρίτη ημέρα, ενώ η δίκη διεξάγεται πλέον στο Εφετείο της Αθήνας, όπου πρόσφατα μεταφέρθηκε σε μια προσπάθεια επιτάχυνσης της εκδίκασης της υπόθεσης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή