Αποφασιστικός ο Δήμος Πύργου για τα σκουπίδια

Αποφασιστικός ο Δήμος Πύργου για τα σκουπίδια

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Πρόστιμα σε όσους μετακινούν κάδους απορριμμάτων ή πετούν ανεξέλεγκτα σακούλες αρχίζει να επιβάλλει ο Δήμος Πύργου. Οπως είπε στην «Κ» ο νέος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Διονύσης Μπέλτσος, «ήδη έχω υπογράψει το πρώτο πρόστιμο σε δημότη που μετακίνησε κάδο, και το οποίο φθάνει τα 100 ευρώ». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά, «δεν υπάρχει περίπτωση να το σβήσω, ακόμη κι ο ίδιος ο δήμαρχος να έλθει να μου το ζητήσει», ενώ αποκάλυψε ότι «έχουμε ετοιμάσει άλλα πρόστιμα σε δημότες οι οποίοι πετούσαν σακούλες με απορρίμματα στην περιοχή του Κατακόλου».

Η απόφαση για επιβολή προστίμων σε όσους μετακινούν κάδους απορριμμάτων ελήφθη μετά το περιστατικό που καταγράφηκε σε περιοχή μέσα στην πόλη του Πύργου. Εκεί, όπως είπε ο Διονύσης Μπέλτσος, «βάλαμε τρεις κάδους, αλλά πήγαν κάποιοι και τους μετακίνησαν σε άλλο σημείο, για να μην τους ενοχλούν». Σε αυτό το σημείο ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι «κατανοώ απόλυτα το πόσο πολύ έχουν αγανακτήσει οι κάτοικοι του Πύργου από την κατάσταση που επικρατούσε τα τελευταία τρία χρόνια με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων», αλλά, όπως συμπλήρωσε, «τώρα θα πρέπει να μπει μια σειρά». Αλλωστε, υπογράμμισε, «δεν μπορεί κάποιοι να νομίζουν ότι είναι πιο έξυπνοι από τους άλλους και να μετακινούν τους κάδους ώστε να μην ενοχλούνται».

Σχετικά με τη διαδικασία της αποκομιδής των παλαιών απορριμμάτων από την πόλη του Πύργου, ο Διονύσης Μπέλτσος διατυπώνει την εκτίμηση πως σε περίπου 25 ημέρες θα έχει καθαρισθεί το 80% του καλλικρατικού Δήμου Πύργου και παράλληλα θα έχουν απομακρυνθεί τα απορρίμματα από τον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου. Οπως τόνισε ο αντιδήμαρχος, ήδη συνεργεία καθαριότητας εργάζονται σε δημοτικά διαμερίσματα και τοπικές κοινότητες του δήμου. Μάλιστα, όπως σημείωσε, αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή η απομάκρυνση των απορριμμάτων από σημεία που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στους κατοίκους.

Σχετικά με την οδό Κατακόλου, η οποία συνδέει το λιμάνι με την εθνική οδό και την Αρχαία Ολυμπία και εκεί βρίσκονται μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων, ο Διονύσης Μπέλτσος είπε πως περιμένει «πρωτοβουλία σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να βρεθεί και άλλος ΧΥΤΑ, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί τα συγκεκριμένα απορρίμματα».

Οσον αφορά την καθημερινή αποκομιδή απορριμμάτων, η διαδικασία, σύμφωνα με τον Διονύση Μπέλτσο, εξελίσσεται ομαλά, με τέσσερα απορριμματοφόρα να ξεκινούν από τις 5 το πρωί και ύστερα από τέσσερις ώρες έχουν ολοκληρώσει την αποκομιδή στην πόλη του Πύργου. Παράλληλα, λειτουργεί και το ειδικό μηχάνημα «σκούπα», ώστε να καθαρίζονται τα πεζοδρόμια.

Σχετικά με τη ανακύκλωση, ο Διονύσης Μπέλτσος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, τονίζοντας ότι αυτό οφείλεται στους δημότες, για την ολοένα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση που δείχνουν στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και της μείωσης των απορριμμάτων. Το Τμήμα Ανακύκλωσης του Δήμου Πύργου ενισχύθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης με 50 κάδους χωρητικότητας 260 λίτρων, οι οποίοι θα τοποθετηθούν άμεσα στις παραλιακές περιοχές, σε καντίνες, σε χώρους όπου συγκεντρώνεται κόσμος, καθώς και στην παραλιακή ζώνη Κατακόλου. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη προκειμένου το πρόγραμμα ανακύκλωσης να υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε περιοχές που αυτόν τον καιρό έχουν αυξημένη κίνηση λόγω της καλοκαιρινής περιόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή