Μουζάλας για προσφυγικό: «Επιμένουμε στη συμφωνία»

Μουζάλας για προσφυγικό: «Επιμένουμε στη συμφωνία»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Oι αριθμοί των αφίξεων στα νησιά μετά την εφαρμογή της συμφωνίας  μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας αποδεικνύουν πόσο σημαντική είναι αυτή η συμφωνία. Ο αντίστοιχος αριθμός μεταναστών και προσφύγων που θα είχαμε στο ίδιο χρονικό διάστημα θα έφτανε τις 180.000. Επιμένουμε στο να μην καταρρεύσει η συμφωνία και θέλουμε το ίδιο να κάνουν και οι Τούρκοι» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξη τύπου που αφορούσε στα αποτελέσματα της προκαταγραφής των μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στα camp στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία προκαταγράφηκαν 27.592 άτομα το 46% των οποίων είναι παιδιά. Συνολικά μαζί με όσους είχαν ήδη καταγραφεί από την υπηρεσία ασύλου στην ηπειρωτική Ελλάδα βρίσκονται 43.643 άτομα εκ των οποίων οι 2.000 έχουν κάνει αίτημα επιστροφής στην πατρίδα τους. Ο κ. Μουζάλας παραδέχτηκε ωστόσο ότι  βρέθηκαν και καταγράφηκαν συνολικά περίπου λιγότεροι άνθρωποι από εκείνους που φαίνεται ότι έφθασαν στα νησιά (στοιχεία αστυνομίας- λιμενικού). «Αυτοί οι άνθρωποι δεν γνωρίζουμε ακριβώς που είναι. Πιθανά να μην ήθελαν να συμμετέχουν στη διαδικασία, να μένουν με δικά τους έξοδα σε ξενοδοχεία ή να έχουν διαχυθεί στις κοινότητες μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα», τόνισε προσθέτοντας ωστόσο ότι πρόκειται για πληθυσμό σε κίνηση. Ο αναπληρωτής υπουργός πάντως διέψευσε κατηγορηματικά όσα λέγονται για εκατοντάδες άτομα που καθημερινά περνούν λαθραία τα σύνορα. «Αν ίσχυαν όσα λέγονται για 700 άτομα την ημέρα, δεν θα είχαν μείνει μετανάστες στην Ελλάδα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή