Ισόβια για τον πατέρα της Αννυς και τον φίλο του

Ισόβια για τον πατέρα της Αννυς και τον φίλο του

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισόβια κάθειρξη στον πατέρα της τετράχρονης Άννυ, Σάββα Μπακαρτζίεβ και στο φίλο του Νικολάι Αχμέντοφ, επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο για ανθρωποκτονία.

Επίσης, στους δύο άνδρες επηβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών και 3 ετών, αντιστοίχως.

Στη μητέρα του παιδιού, Δημήτρηνα Μπορίσοβα επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών, που αποτελεί και την ελάχιστη δυνατή ποινή για την κακουργηματική εκθεση ενηλίκου ανηλίκου.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία καθώς μειοψήφισαν δύο τακτικοί δικαστές και μία ένορκος, οι οποίοι ειπχαν την άποψη ότι θα πρέπει να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Σε όλους τους κατηγορούμενους αποφασίστηκε η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους και οι δύο να απελαθούν απο τη χώρα για χρονικό διάστημα 10 έτων.

Τέλος, η έφεση κρίθηκε ότι δεν θα εχει ανασταλτικό αποτέλεσμα για τους δύο καταδικασθέντες για την ανθρωποκτονία.

Αναφορικά με τη μητέρα της μικρής Άννυς, το δικαστήρο έκρινε η απόφαση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα καθε μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Παράλληλα το δικαστήριο αποφάσισε τη διαβίβαση της δικογραφίας στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω τα αυτεπάγγελτα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλαβης και των βασανιστηρίων, μετά από καταγγελίες του Σάββα για βιαιοπραγίες σε βάρος του από αστυνομικούς.

Ένοχος κρίθηκε και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στη Μιχαήλ Βόδα για ψευδορκία, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών.

Nωρίτερα το Μικτό Ορκωτο Δικαστήριο της Αθήνας είχε αποφασίσει την ενοχή των τεσσάρων κατηγορουμένων για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού.

Συγκεκριμένα για τον Σάββα και το Νικολάι είχε αποφασιστεί ενοχή από το δικαστήριο, κρίνοντας ότι δεν υπήρχε συμμετοχή τρίτου άγνωστου δράστη. Παράλληλα, ο Σάββας κρίθηκε ένοχος παράνομη οπλοχρησία και για ψευδορκία. Ένοχος κρίθηκε και ο Νικολάι για παράνομια οπλοχρησία.

Η εισαγγελέας της έδρας, Μαρία Δημητριάδου, στην αγόρευσή της επί των ελαφρυντικών, πρότεινε να μην δοθεί κανένα στους Σάββας και Νικολάι που καταδικάστηκαν για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

«Και οι δυο εκδίδονται επί χρημασι με ομόφυλους τους και δεν ασκησαν ποτέ ένα επάγγελμα στη ζωή τους. Πώς να προτείνω το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου; Να πω οτι ασκούσαν έργο προσφοράς; Ειναι αμετανόητοι, ψυχροί, ψύχραιμοι και εκτέλεσαν ψυχρά την πράξη», επεσήμανε η εισαγγελική λειτουργός.

Για τη Δημήτρηνα Μπορίσοβα, μητέρα της μικρής Άννυς, για την οποία είχε ζητήσει να κριθεί αθώα σε αντίθεση με την τελική κρίση του δικαστηρίου, ζήτησε να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων. Όπως ανέφερε: «ζητάω να δεχθεί το δικαστήριο ότι εκείνη έφυγε στη Γερμανία για να φτιάξει το μέλλον το δικό της και της οικογένειάς της».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή