ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ορια για απαλλαγή της α’ κατοικίας από τους πλειστηριασμούς ζητούν οι συμβολαιογράφο

oria-gia-apallagi-tis-a-amp-8217-katoikias-apo-toys-pleistiriasmoys-zitoyn-oi-symvolaiografo-2155345

Να νομοθετήσει άμεσα μέτρα και να θέσει όρια για την απαλλαγή της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ζήτησαν σήμερα οι συμβολαιογράφοι σε συνέντευξη Τύπου, ενώ εθεσαν και το ζήτημα της στοχοποίησης τους από πολίτες, όπως έγινε πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη και ζήτησαν  προστασία.       

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν απόφασης της συντονιστικής επιτροπής των  Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, απείχαν σήμερα οι συμβολαιογράφοι από τους πλειστηριασμούς.

Όπως τόνισαν οι συμβολαιογράφοι μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα λάβουν τις αποφάσεις και θα καθορίσουν το πλαίσιο των αντιδράσεων τους.

Σημείωσαν, ότι όπως διαφαίνεται  θα υπάρξει επιτάχυνση της διαδικασίας τωνπλειστηριασμών και επισήμαναν ότι μέχρι 16 Φεβρουαρίου 2016 μόνο στο ΕιρηνοδικείοΑθηνών εκκρεμούσαν 40.000 διαταγές πληρωμών, πολλές από τις οποίες συνδέονται άμεσα με πλειστηριασμούς ακινήτων και αγροτεμαχίων.       

Ζήτησαν, ακόμα, να προστατευτεί η διαδικασία των πλειστηριασμών για το καλό του πολίτη και της τήρησης της νομιμότητας.

Επίσης, ανέφεραν ότι έχουν στοχοποιηθεί, ότι δέχονται επιθέσειςκαι απειλές από πολίτες, ενώ στα Ειρηνοδικεία όπου διεξάγονται οι πλειστηριασμοί, υπάρχουν εντάσεις και βίαιες  ενέργειες.