ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς απόφαση ολοκληρώθηκε και η δεύτερη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

choris-apofasi-oloklirothike-kai-i-deyteri-diaskepsi-toy-ste-gia-tis-tileoptikes-adeies-2155683

Διακόπηκε η σημερινή κρίσιμη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς σύμφωνα με πληροφορίες, να καταλήξει σε απόφαση για το κρίσιμο θέμα του αν θα γίνουν δεκτές η όχι οι προσφυγές των καναλιών για να μπορέσει το δικαστήριο να περάσει στην ουςία της υπόθεσης και να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα η μη του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η σημερινή, δεύτερη, διάσκεψη της Ολομέλειας, οι διαδικασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν στις 3 το μεσημέρι μετά από διακοπή μιας και πλέον ώρας λόγω της ύπαρξης τηλεφωνήματος για βόμβα που αποδείχθηκε φάρσα, θεωρείται κρίσιμη καθώς αν γίνει δεκτή η εισήγησης του κ. Γιώργου Παπαγεωργίου που έχει ταχθεί υπέρ της απόρριψης των προσφυγών, τότε το θέμα θα τελειώσει εδώ και το δικαστήριο δεν θα εξετάσει, σε αυτή τη φάση, την ουσία των θεμάτων που έχουν τεθεί.

Όμως μπορεί να επανέλθει και να κρίνει για τη συνταγματικότητα η μη του νόμου της κυβέρνησης καθώς στις 13 Ιανουαρίου έχει προσδιοριστεί προς εκδίκαση νέο πακέτο προσφυγών με άλλη νομική βάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως κατά τη σημερινή διαδικασία δόθηκε μάχη επιχειρημάτων σχετικά με το παραδεκτό η όχι των προσφυγών, ενώ υπήρξαν και στιγμές έντασης που προκλήθηκαν από τοποθετήσεις επί διαφόρων θεμάτων μέσα στην Ολομέλεια. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο πότε η Ολομέλεια θα συγκληθεί εκ νέου.