Εκτός ΚΕΕΛΠΝΟ ξανά ο Γιαννόπουλος

Εκτός ΚΕΕΛΠΝΟ ξανά ο Γιαννόπουλος

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Δικαιοσύνη είναι αποφασισμένος να προσφύγει ξανά ο έως και προχθές πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιος Γιαννόπουλος μετά την εκ νέου απομάκρυνσή του από το τιμόνι του Οργανισμού.

Η εν πολλοίς αναμενόμενη χθεσινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης αντικατέστησε στο Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ τους Αθανάσιο Γιαννόπουλο, Ιωάννη Γιαννάκη και Δημήτριο Μπίτα με τους Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ (πρόεδρος), Αλέξιο Μπένο (αντιπρόεδρος) και Μαρία Καντζανού (μέλος). Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γιαννόπουλος και τα άλλα δύο μέλη του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν απομακρυνθεί την περασμένη άνοιξη από τον Οργανισμό με απόφαση του υπουργείου Υγείας, η οποία όμως κρίθηκε πρόσφατα από το ΣτΕ άκυρη, καθώς δεν ακολουθήθηκαν οι σωστές διαδικασίες. Συγκεκριμένα το ΣτΕ έκρινε ότι έπρεπε οι αποπεμφθέντες να κληθούν σε απολογία για τις πράξεις που τους είχαν καταλογιστεί (η μη απομάκρυνση του πρώην διευθυντή του Κέντρου και η στάση τους στο θέμα των προσλήψεων γιατρών στις ΜΕΘ). Με την επάνοδο των τριών μελών του Δ.Σ. στο ΚΕΕΛΠΝΟ –αρχές τις προηγούμενης εβδομάδας– το υπουργείο Υγείας ζήτησε γραπτές εξηγήσεις, προκειμένου να ακολουθήσει τις διαδικασίες που είχε υποδείξει το ΣτΕ. Οπως ήταν αναμενόμενο, οι εξηγήσεις δεν κρίθηκαν από το δίδυμο Ξανθός – Πολάκης επαρκείς.

«Τραμπουκισμός»

Ο κ. Γιαννόπουλος σε χθεσινή δήλωσή του κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για «τραμπουκισμό» και τονίζει ότι η απάντησή του θα είναι και πάλι θεσμική. Οπως αναφέρει, «η παρούσα ηγεσία του υπουργείου Υγείας αγνόησε προκλητικά κάθε έννοια νομιμότητας και επιδεικτικά, με κάθε έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου, αποφάσισε για μία ακόμα φορά να διακόψει βίαια τα καθήκοντά μου με στοιχείο τον τραμπουκισμό». Ο κ. Γιαννόπουλος, αφού κάνει λόγο για εμμονική στάση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στο πρόσωπό του, τονίζει «στα αδιέξοδά της, στα προβλήματά της και την αντισυνταγματική της συμπεριφορά η απάντησή μου θα είναι και πάλι θεσμική. Η επιστημονική και πολιτική ιστορία μου καθιστούν επιβεβλημένη την προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη, επιφυλασσόμενος και κάθε άλλης νόμιμης αντίδρασής μου, καθώς θίγονται ευθέως η αξιοπρέπειά μου, η ηθική μου αλλά και η νομική πλευρά ζητημάτων». Και προσθέτει: «Στην παρούσα ηγεσία του υπουργείου Υγείας με λύπη μου διαπιστώνω ότι της περισσεύουν μόνον οι κραυγές και της λείπει το θάρρος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή