Εφεση και κατά της μη έκδοσης των δύο τελευταίων Τούρκων στρατιωτικών – στον Αρειο Πάγο η «σκυτάλη»

Εφεση και κατά της μη έκδοσης των δύο τελευταίων Τούρκων στρατιωτικών – στον Αρειο Πάγο η «σκυτάλη»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφεση, όπως αναμενόταν, άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Αντώνιος Λιώγας κατά και της δεύτερης απόφασης του Συμβουλίου Εφετών με την οποία κρίθηκε ότι το αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση των δύο τελευταίων από τους οκτώ στρατιωτικούς, έπρεπε να απορριφθεί.

Ο εισαγγελικός λειτουργός είχε ασκήσει έφεση και για την απόφαση περί μη έκδοσης για άλλους τρεις Τούρκους στρατιωτικούς δίδοντας τη σκυτάλη για επανεξέταση της υπόθεσης στον Αρειο Πάγο.

Στο ανώτατο δικαστήριο άλλωστε έχουν προσφύγει και τρεις ακόμα Τούρκοι στρατιωτικοί που έχασαν τη δίκη για την έκδοσή τους στο Συμβούλιο Εφετών, ζητώντας και αυτοί επανεξέταση του θέματος.

Πάντως εξαιτίας της τριχοτόμησης στην εκδίκαση της υπόθεσης με τους οκτώ Τούρκους που έφθασαν στη χώρα μας το περασμένο καλοκαίρι και μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα, εκδόθηκαν αντιφατικές αποφάσεις προκαλώντας σύγχυση για την αντιμετώπιση από την ελληνική Δικαιοσύνη του αιτήματος των τουρκικών αρχών.

Σε κάθε περίπτωση τις προσεχείς ημέρες ο Αρειος Πάγος θα επανεξετάσει και τις τρεις υποθέσεις, ενώ ανάλογα με την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου θα καθοριστεί και το εύρος των ευχερειών που θα έχει για την υπόθεση ο υπουργός Δικαιοσύνης, που κατά το νόμο μπορεί να πει την τελευταία λέξη για την τύχη των εκζητουμένων, καθώς ο νόμος διαχωρίζει την πολιτική απόφαση που διαθέτει εκ των πραγμάτων τα δικά της κριτήρια από τη δικαστική κρίση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή