Κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές από την Ιταλία

Κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές από την Ιταλία

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίτηση για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή προτείνει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στους Ελληνες που φοιτούν στο ιταλικό πανεπιστήμιο της πόλης του Καμερίνο και ζητούν να έλθουν σε ελληνικό ΑΕΙ. Βεβαίως, με την οδό της κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής, ο υπουργός Παιδείας δημιουργεί ένα προηγούμενο για μετεγγραφές από το εξωτερικό.

Ειδικότερα, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνου Κατσίκη, για το εάν μπορεί να γίνει μετεγγραφή των Ελλήνων που φοιτούν σε ΑΕΙ της ιταλικής πόλης που έχει πληγεί από τον πρόσφατο σεισμό, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε πως «η απόφαση είναι ότι δεν μπορούν να μετεγγραφούν σε ελληνικά ΑΕΙ» προσθέτοντας ότι τα παιδιά αυτά μπορούν να πάρουν μετεγγραφή προς άλλα πανεπιστήμια της Ιταλίας.

Ο κ. Κατσίκης ανέφερε ότι ο αριθμός των Ελλήνων φοιτητών στο Καμερίνο είναι μικρός, ενώ ενδέχεται να επέλεξαν το πανεπιστήμιο επειδή το κόστος ζωής είναι χαμηλό είτε επειδή μπορούν να φιλοξενηθούν σε σπίτι στην περιοχή ή επειδή το ίδρυμα είναι «πιο παραδοσιακό και πιο προσεγγίσιμο». Παίρνοντας ξανά τον λόγο, ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε ότι υπάρχουν πολλές πόλεις της Ιταλίας με κόστος ζωής αντίστοιχο του Καμερίνο στις οποίες μπορούν να μετεγγραφούν οι Ελληνες. Ταυτόχρονα ωστόσο δήλωσε ότι εάν υπάρχουν φοιτητές με σοβαρά προβλήματα υγείας, μπορούν να κάνουν αίτηση για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή. Μάλιστα, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι φέτος έχουν κατατεθεί περίπου 2.500 αιτήσεις από φοιτητές ελληνικών ΑΕΙ για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή σε άλλα ΑΕΙ της χώρας μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή