Έφεση κατά της αθώωσης του Α. Γεωργίου άσκησε ο Εισαγγελέας

Έφεση κατά της αθώωσης του Α. Γεωργίου άσκησε ο Εισαγγελέας

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έφεση για την απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, που αθωώθηκε προ ημερών, ασκησε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλίας Ζαγοραίος.

Ο πρώην επικεφαλής της Αρχής είχε απαλλαγεί από την κατηγορία για παράβαση καθήκοντος που αφορούσε στις καταγγελίες ότι παράλληλα με τη θέση του στην Αρχή, ήταν και μέλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο Ανδρέας Γεωργίου είχε ομόφωνα απαλλαγεί, καθώς από τη δίκη είχε προκύψει ότι η παραμονή του στο Ταμείο ήταν για λίγο χρόνο, τυπική, και για συνταξιοδοτικούς λόγους.

Παράλληλα, εκκρεμεί στο Συμβούλιο Εφετών και η υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου για την κατηγορία περί διόγκωσης του ελλείματος του 2009.

Για την υπόθεση είχε απαλλαγεί από το Συμβούλιο Εφετών, αλλά είχε ασκηθεί αναίρεση με πρωτοβουλία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Σχετικά με την υπόθεση οι καταγγέλοντες, και πρώην μέλη της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ, υποστηρίζουν ότι η καταγγελόμενη διόγκωση του ελλείματος διευκόλυνε την επιβολή των πρώτων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή