Νέα κόντρα Πολάκη – ΠΟΕΔΗΝ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα ακόμα επεισόδιο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με ύβρεις και από τις δύο πλευρές, οδήγησε το πρόσφατο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian για τα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Για άλλη μία φορά την αρχή έκανε ο κ. Πολάκης, που χρησιμοποιώντας το προσφιλές του μέσο κοινωνικής δικτύωσης (facebook) εξαπέλυσε επίθεση προς τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, σε δηλώσεις του οποίου είχε βασιστεί σε μεγάλο βαθμό το δημοσίευμα, κατηγορώντας τον ότι ψεύδεται και συκοφαντεί τη χώρα και την κυβέρνηση «που σας έκοψε τη μάσα και τις εξυπηρετήσεις». Ο κ. Πολάκης χαρακτηρίζει τον κ. Γιαννάκο «ξεφτίλα» και προσθέτει «δεν σε πιστεύει κανείς πια από τους εργαζόμενους των νοσοκομείων, παρά μόνο το παρεάκι σου».

«Ο κ. Πολάκης με νέα ανορθόγραφη, ασύντακτη, παραληρηματική ανάρτηση στο facebook κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, επιβεβαιώνει ότι αποτελεί το πολιτικό μίασμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου», απάντησε με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία. Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι η συνέντευξη στον Guardian αναδεικνύει τη διάλυση του ΕΣΥ και αναρωτιέται «γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί το δημοσίευμα ως ευκαιρία ενόψει των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για να εξαιρεθεί η υγεία από τα μνημόνια;». Η Ομοσπονδία ανακοινώνει ότι πρόκειται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον κ. Πολάκη, καθώς και αγωγή για αποκατάσταση του κύρους της και του κύρους του προέδρου της, προσθέτοντας ότι τα χρήματα θα διατεθούν για τη δημιουργία των υποδομών υποδοχής ενός ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχου σε κάποιο από τα ήδη επιλεγέντα νοσοκομεία. Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ έχει καταγγείλει ότι τα νοσοκομεία δεν έχουν τις υποδομές για να υποδεχθούν αυτές τις δωρεές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή