Υποβολή οργανογραμμάτων έως τις 15 Φεβρουαρίου

Υποβολή οργανογραμμάτων έως τις 15 Φεβρουαρίου

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προθεσμία μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου έχει το σύνολο των υπουργείων, καθώς και οι εποπτευόμενοι φορείς τους, προκειμένου να καταρτίσουν και να υποβάλουν τα νέα οργανογράμματα και τα σχέδια στελέχωσής τους. Η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγα Γεροβασίλη απέστειλε χθες εγκύκλιο προς όλα τα υπουργεία ζητώντας να ολοκληρώσουν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου την επαναξιολόγηση των δομών τους, καθώς και των ΝΠΙΔ που έχουν στην εποπτεία τους και να προωθήσουν στο υπουργείο Διοικ. Μεταρρύθμισης τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα.

«Τίθεται ως άμεσης προτεραιότητας ζήτημα η υλοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων αναδιάρθρωσης των διοικητικών υπηρεσιών των υπουργείων», αναφέρεται στην εγκύκλιο και σημειώνεται ότι η κατάρτιση νέων οργανογραμμάτων και εκθέσεων αξιολόγησης στα υπουργεία, τα ΝΠΙΔ αλλά και τους ΟΤΑ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή του νέου συστήματος κινητικότητας που θα πρέπει άμεσα –εντός του μηνός– να τεθεί σε εφαρμογή. «Η έγκαιρη αναδιοργάνωση των υπηρεσιών των υπουργείων και λοιπών φορέων ανάγεται σε ζήτημα κρίσιμης σημασίας, καθώς η έκδοση των επικαιροποιημένων οργανισμών τους κατόπιν προηγούμενης αξιολόγησης των δομών τους αποτελεί μία εκ των βασικών και απαρέγκλιτων προϋποθέσεων συμμετοχής τους στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, το οποίο θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά με τον νόμο 4440/2016», αναφέρεται. Σύμφωνα με τον νέο νόμο για την κινητικότητα, οι προς κάλυψη θέσεις δημοσιεύονται τρεις φορές τον χρόνο, την 1η Φεβρουαρίου, την 1η Ιουνίου και την 1η Οκτωβρίου. Δεδομένου ότι η πλειονότητα των υπουργείων και των ΝΠΙΔ δεν έχουν καταρτίσει τα νέα οργανογράμματα, τουλάχιστον την 1η Φεβρουαρίου δεν θα έχουν δικαίωμα να απευθύνουν αιτήματα για την κάλυψη κενών θέσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή