Προσφυγή στη Δικαιοσύνη και των φαρμακοποιών

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη και των φαρμακοποιών

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφασισμένοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να ακυρώσουν αποφάσεις και εγκυκλίους για το νέο ασφαλιστικό σύστημα δηλώνουν οι φαρμακοποιοί της χώρας. Λίγες ημέρες μετά τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανακοινώνει την απόφασή του να προσβάλει ενώπιον των δικαστηρίων κάθε πράξη που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας για το ασφαλιστικό, με την οποία, όπως υποστηρίζει ο ΠΦΣ, δίνεται η χαριστική βολή στον κλάδο. Προσθέτει δε ότι ήδη προχωρεί στη σύνταξη των δικογράφων που θα κατατεθούν στα αρμόδια δικαστήρια το προσεχές διάστημα. Οπως τονίζει, «προσδοκούμε ότι (σ.σ. τα δικαστήρια) θα απονείμουν ανεπηρέαστα δικαιοσύνη και θα διαγνώσουν την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του νόμου 4387/2016, με τις οποίες πλήττεται η οικονομική ελευθερία και δραστηριότητα, επιβραβεύεται η φοροδιαφυγή, εξαφανίζεται κάθε μορφή ανταποδοτικότητας στις εισφορές και καταδικάζονται σε δήμευση οι φαρμακοποιοί».

Ο ΠΦΣ προσθέτει ότι με τις νέες διατάξεις «κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας περιορίζεται ανεπίτρεπτα το συνταγματικό δικαίωμα στην προσωπική εργασία και το βασικό προϊόν αυτής, που είναι το εκ της εργασίας εισόδημα». Οι φαρμακοποιοί προειδοποιούν για αγώνα διαρκείας και τονίζουν: «Δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε σε όλα τα επίπεδα εντός και εκτός Ελλάδας (…) Ο αγώνας μόλις ξεκίνησε. Αυτή τη φορά, όμως, θα έχουμε αρωγό τη Δικαιοσύνη και είμαστε βέβαιοι ότι θα ακυρώσουμε τα διεστραμμένα σχέδια εκείνων που όχι μόνον είναι παντελώς άσχετοι με την επιχειρηματικότητα και την εργασία, αλλά και θέλουν να καταχραστούν το προϊόν του μόχθου μας. Εμείς θα τους αφανίσουμε, πριν προλάβουν να μας αφανίσουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή