Προθεσμία για την απολογία του έλαβε ο 42χρονος Χρυσαυγίτης

Προθεσμία για την απολογία του έλαβε ο 42χρονος Χρυσαυγίτης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προθεσμία για την επόμενη Τετάρτη πήρε από τον 14ο τακτικό ανακριτή ο 42χρονος, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που κατηγορείται για την άγρια επίθεση σε βάρος φοιτητή στους Αμπελόκηπους το απόγευμα της Παρασκευής.

Η προθεσμία δόθηκε γιατί  βασικά έγγραφα  δεν ήταν στη δικογραφία, όπως η ιατροδικαστική έκθεση. Ο 42χρονος κατηγορείται για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και οδηγήθηκε στον ανακριτή υπό τα χειροκροτήματα οπαδών της Χρυςής Αυγής,  που ήταν στα δικαστήρια σε ένδειξη συμπαράστασης, φωνάζοντας συνθήματα «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», «θα καταρρεύσει η σκευωρία» κλπ.

Ο 42χρονος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου μετά από μαρτυρία ότι συμμετείχε στην ομάδα των Χρυσαυγιτών που επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια στο κεφάλι και στο σώμα τον 24χρονο φοιτητή ο οποίος νοσηλεύεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής η Αστυνομία, οι δράστες μετά τον ξυλοδαρμό του αφαίρεσαν την τσάντα. Ο φερόμενος ως δράστης ωστόσο αρνείται  την κατηγορία και υποστηρίζει ότι είχε προσωπικές διαφορές με τον μάρτυρα  ο οποίος τον αναγνώρισε. 

Ο κατηγορούμενος φέρεται να είναι υπεύθυνος ασφαλείας των κεντρικών γραφείων του κόμματος της ΧΑ και στο παρελθόν να είχε προσληφθεί ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου στην Βουλή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή