Παράταση προθεσμίας για προσλήψεις στα δικαστήρια μέσω ΑΣΕΠ

Παράταση προθεσμίας για προσλήψεις στα δικαστήρια μέσω ΑΣΕΠ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρατείνεται έως την Παρασκευή η προθεσμία για την υποβολή αίτησης στην προκήρυξη 1Κ/2017 του ΑΣΕΠ που αφορά σε 404 προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων στα δικαστήρια.

Λόγω μεγάλου φόρτου αιτήσεων, η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ το πρωί της περασμένης Κυριακής «έπεσε» εκ νέου –το ίδιο είχε συμβεί και πριν από περίπου ενάμιση μήνα– με αποτέλεσμα εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι να μην είναι σε θέση να υποβάλουν αίτηση για τον διαγωνισμό, ο οποίος έληγε χθες. Κατόπιν τούτου, το ΑΣΕΠ παρέτεινε την προθεσμία.

Το ενδεχόμενο νέου «κρασαρίσματος» της ιστοσελίδας, πάντως, φαίνεται ότι είχε προβλεφθεί –δεδομένου και του προηγούμενου περιστατικού– από τους αρμόδιους του ΑΣΕΠ, οι οποίοι στην ανακοίνωση για την έναρξη της υποβολής αιτήσεων επεσήμαιναν ότι «τυχόν υπερφόρτωση του Διαδικτύου ή σφάλμα στη σύνδεση με αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολία ή αδυναμία υποβολής της αίτησης. Το ΑΣΕΠ δεν φέρει ευθύνη για τυχόν αδυναμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης που οφείλεται στους προαναφερόμενους παράγοντες». Μάλιστα, για τον λόγο αυτό το ΑΣΕΠ προέτρεπε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν εγκαίρως τις αιτήσεις τους και να μη σπεύσουν την τελευταία στιγμή. Βέβαια, είναι άγνωστο εάν η δυσλειτουργία της ιστοσελίδας οφείλεται στην παρά ένα υποβολή των αιτήσεων ή στο εξαιρετικά αυξημένο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη προκήρυξη.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ Ηλίας Νικολόπουλος, το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί οι παράμετροι του συστήματος δεν έχουν επικαιροποιηθεί, με αποτέλεσμα να αποδεικνύεται ανεπαρκές. Η προκήρυξη, πάντως, εμφάνισε μεγάλη ζήτηση, καθώς όπως σημείωσε ο έτερος αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ Θανάσης Παπαϊωάνου, ήδη για τις θέσεις αυτές έχουν υποβληθεί 20.000 αιτήσεις και αναμένεται να φτάσουν τις 30.000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή