Εισαγγελέας για ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ

Εισαγγελέας για ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές έστειλε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής τις ανακριβείς καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για μετεγχειρητικές επιπλοκές σε μητέρα και νεογνό στο νοσοκομείο Ζακύνθου, τις οποίες συνέδεσαν με προβληματική λειτουργία των χειρουργείων. Με δεδομένο ότι η διοίκηση του νοσοκομείου και ο σύζυγος της μητέρας διέψευσαν κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Κοντονής ζητεί από τον εισαγγελέα να διερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν οι καταγγελίες, οι οποίες έχουν προκαλέσει αναστάτωση τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες του νησιού.

Σημειώνεται ότι η πρώτη ανεπίσημη αντίδραση από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ ήταν ότι πρόκειται για «κατασκευασμένες καταγγελίες, από κάποιους που δεν θέλουν να λειτουργήσουν τα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου». Στο ίδιο πλαίσιο, η διοίκηση του νοσοκομείου Ζακύνθου χαρακτήρισε την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ ως ψευδολόγημα, που αποσκοπεί στην υγειονομική τρομοκράτηση των κατοίκων της Ζακύνθου και «κάνει σαφείς τις επιδιώξεις όσων επιμένουν στην πάση θυσία μη λειτουργία των χειρουργείων».

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Δεκέμβριο είχε ανασταλεί η λειτουργία των χειρουργείων Ζακύνθου μετά την καταγραφή μετεγχειρητικών επιπλοκών σε ασθενείς, εκ των οποίων μία κατέληξε.

Τα χειρουργεία άνοιξαν τρεισήμισι μήνες μετά, αφότου, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι, πιστοποιήθηκαν εκ νέου οι εγκαταστάσεις αερίων και αντικαταστάθηκαν τα αναισθησιολογικά μηχανήματα και τα φάρμακα αναισθησίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία εξαρχής είχε καταγγείλει βεβιασμένη επανεκκίνηση των χειρουργείων, με ανακοίνωσή της υποστήριξε ότι η πρώτη καισαρική τομή οδήγησε σε μετεγχειρητικές επιπλοκές μητέρας και βρέφους, τις οποίες μάλιστα συνέδεσε με προβλήματα στα χειρουργεία. Ο σύζυγος της γυναίκας διέψευσε την ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας ότι η σύζυγός του χαίρει άκρας υγείας και ότι το παιδί του για προληπτικούς λόγους διακομίσθηκε στην Πάτρα, όπου οι εξετάσεις που έκανε ήταν καθαρές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή