Επιλογή προϊσταμένων αμέσως μετά το Πάσχα

Επιλογή προϊσταμένων αμέσως μετά το Πάσχα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την εφαρμογή του νέου τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες την προσεχή εβδομάδα, αμέσως μετά το Πάσχα, αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη που θα αφορά πλήρωση θέσεων γενικών διευθυντών διοικητικού και οικονομικού προσωπικού σε όλα τα υπουργεία.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το γεγονός ότι κάποια υπουργεία εξακολουθούν να μην έχουν υποβάλει νέα οργανογράμματα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκινάει τη διαδικασία από τις συγκεκριμένες θέσεις που θεωρούνται «προαπαιτούμενες» για τη λειτουργία όλων των υπουργείων και όταν παραδοθούν οι υπολειπόμενοι νέοι οργανισμοί θα υπάρξει κάλυψη και των υπόλοιπων θέσεων. Σε τεχνικό επίπεδο, οι απαιτούμενες «υποδομές» είναι έτοιμες και ήδη έχει κοινοποιηθεί στις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους το ειδικό εγχειρίδιο για τη διαδικασία διεξαγωγής της συνέντευξης. Οπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο εγχειρίδιο, μετά την προκήρυξη των θέσεων των προϊσταμένων, πρέπει να αποσταλούν στο Συμβούλιο Επιλογής το οργανόγραμμα του φορέα και το έντυπο περιγράμματος της προκηρυσσόμενης θέσης, προκειμένου το συμβούλιο να γνωρίζει τι ακριβώς απαιτείται για κάθε θέση.

Η έλλειψη οργανογραμμάτων έχει συνέπειες και στην εκκίνηση του νέου συστήματος κινητικότητας στο Δημόσιο, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει στις 15 Απριλίου, αλλά έχει ήδη πάρει «σιωπηλή» παράταση μέχρι τα τέλη του μήνα. Και τούτο διότι εφόσον δεν έχουν καταρτιστεί οι νέοι οργανισμοί, δεν είναι καταγεγραμμένες οι ανάγκες και οι ελλείψεις σε προσωπικό. Προκειμένου να ρυθμιστεί το ζήτημα, το υπουργείο, όπως και στη διαδικασία επιλογής των προϊσταμένων, προσανατολίζεται να εφαρμόσει κινητικότητα μεταξύ των φορέων που έχουν παραδώσει οργανογράμματα και να συμπεριλάβει τους υπολειπόμενους φορείς σταδιακά, όταν θα υποβάλουν τους νέους οργανισμούς τους. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου, μέχρι το τέλος του μήνα θα υποβληθούν τα αιτήματα των φορέων που ζητούν προσωπικό και θα αναρτηθούν στην ψηφιακή πλατφόρμα, προκειμένου να είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου για μετακίνηση. Τον Ιούνιο θα δημοσιευθούν οι προς κάλυψη θέσεις και μέχρι τα μέσα του ίδιου μήνα οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για μετακίνηση. Μέχρι τέλος Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των αιτημάτων και από 1/8 μέχρι 15/9 θα υλοποιηθούν οι μετατάξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή