Τρεις μήνες με αναστολή για τον Τούρκο που βρέθηκε σε βραχονησίδα κοντά στη Σύμη

Τρεις μήνες με αναστολή για τον Τούρκο που βρέθηκε σε βραχονησίδα κοντά στη Σύμη

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινή φυλάκισης 3 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε την Τετάρτη, το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου στον Τούρκο δικηγόρο, που εισήλθε την παραμονή του δημοψηφίσματος λαθραία στην Ελλάδα.

Ο 27χρονος κρίθηκε ένοχος για παράνομη εισόδο στη χώρα με το ελαφρυντικό ότι ωθήθηκε στην πράξη του από αίτια μη ταπεινά.

Ο Τούρκος είχε εντοπιστεί σε βραχώδη και δύσβατη περιοχή της νησίδας «Νίμος» κοντά στη Σύμη την Τετάρτη, όπου αποβιβάστηκε από ομοεθνή του λίγο πριν το δημοψήφισμα την Κυριακή.

Ο άνδρας δήλωσε πως είναι δικηγόρος  και ότι είχε τελικό προορισμό τη Στοκχόλμη. Στην κατοχή του είχε τουρκικό διαβατήριο και βίζα, που είχε χορηγηθεί από τις γερμανικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι εγκατέλειψε παράνομα την Τουρκία, φοβούμενος πιθανή σύλληψή του επειδή έκανε χρήση της εφαρμογής Bylock για smartphone, η οποία είχε θεώρηθεί «εργαλείο» των πραξικοπηματιών από την τουρκική Κυβέρνηση.

 Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η ΕΥΠ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή