ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Οχι» από το Π.Σ. Αττικής σε νέα πλευρικά διόδια στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου

ochi-apo-to-p-s-attikis-se-nea-pleyrika-diodia-stoys-komvoys-varympompis-kai-ag-stefanoy-2186898

«Οχι» στην τοποθέτηση νέων πλευρικών διοδίων στους κόμβους  Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου και εντός του αστικού αστού της Περιφέρειας Αττικής αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής που συνεδρίαζε έως αργά το απόγευμα της Τρίτης. Νωρίτερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο επικράτησε ένταση όταν ομάδα κατοίκων κατηγόρησαν την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου ότι προεκλογικά ήταν αντίθετη με τα διόδια αλλά τώρα συμπλέει με την κυβέρνηση. Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη  Γιώργου Καραμέρου  το ΠΕΣΥ αποφάσισε  κατά πλειοψηφία:

-«όχι»στην τοποθέτηση νέων πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου και εντός του αστικού αστού της Περιφέρειας Αττικής. Το περιαστικό τμήμα της Εθνικής οδού από Μεταμόρφωση έως Αφίδνες να παραμείνει ελεύθερο από διόδια.

– απομάκρυνση των ήδη εγκατεστημένων διοδίων εντός του Νομού Αττικής, καθώς η μη ύπαρξη ασφαλούς και ολοκληρωμένου δικτύου παραδρόμων καθιστά τη χρήση των εθνικών οδών υποχρεωτική για τις αστικές μετακινήσεις των κατοίκων και εργαζομένων της Αττικής.

– Η εφαρμογή συστήματος αναλογικής χιλιομετρικής χρέωσης όχι μόνο στην Εθνική αλλά και την Αττική οδό, οφείλει να είναι στην κατεύθυνση της δραστικής μείωσης των τελών διοδίων.

– Ενεργοποίηση – προβλεπόμενη από το ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας- της διάνοιξη ς της Λεωφόρου Κύμης από τα Βόρεια προάστια μέχρι την Εθνική οδό και να μπει το έργο σε προτεραιότητα αντί άλλων αναπλάσεων χωρίς νέες επιβαρύνσεις για τους πολίτες.

-Άμεση απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής διοδίων των κατοίκων και των εργαζομένων των όμορων σε σταθμούς διοδίων περιοχών, που αφορούν σε τοπικές καθημερινές μετακινήσεις καθώς και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

– Οριστική παύση των διώξεων των πολιτών που συμμετείχαν σε κινήματα κατά των διοδίων.