ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 26 Μαΐου η ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος της Ιόνιας Οδού

Στις 26 Μαΐου η ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος της Ιόνιας Οδού

Στις 26 Μαΐου αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή και σύνδεση του τμήματος Αντιρρίου-Κλόκοβας, το πρώτο κομμάτι της Ιόνιας Οδού.

Μένει να αποφασιστεί αν το τμήμα θα παραδοθεί στην κυκλοφορία την ημέρα αυτή, ή η λειτουργία του θα μετατεθεί μερικές ημέρες προκειμένου να γίνει κάποιας μορφής τελετή, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης. Με την παράδοση του τμήματος οι οδηγοί θα διανύουν εξ’ ολοκλήρου σε αυτοκινητόδρομο τα πρώτα 102 χιλιόμετρα του έργου, μέχρι την Αμφιλοχία.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοίνωσε η εταιρία Νέα Οδός, από τις 18 Μαΐου και για μια εβδομάδα (έως τις 25 Μαΐου) θα κλείσει και πάλι το τμήμα του αυτοκινητόδρομου από το 11ο έως το 16ο χλμ (από τη σημερινή είσοδο στην Ιόνια Οδό μέσω κυκλικού κόμβου μέχρι την Καλαβρούζα) στο οποίο περιλαμβάνεται η σήραγγα της Κλόκοβας.

Τις ημέρες αυτές η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό (με περιπορεία του όρους Κλόκοβας). Τα εναπομείναντα δύο τμήματα, στο βόρειο κομμάτι της Ιόνιας Οδού, θα ολοκληρωθούν έως τις αρχές Ιουλίου.