ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Aρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοση του Ντ. Βούκοβιτς

Ο Aρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοση του Ντ. Βούκοβιτς

Την έκδοση του πρώην επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Ομάδας των Σκοπίων Ντεργιάν Βούκοβιτς αποφάσισε ο Άρειος Πάγος, απορρίπτοντας την έφεση του.

Το Ανώτατο Δικαστήριο συντάχθηκε με την πρόταση του εισαγγελέα Παναγιώτη Καραγιάννη για την επιστροφή του εκζητούμενου στα Σκόπια προκειμένου να δικαστεί για κατοχή βόμβας Μ93 και μαριχουάνας 805 γραμμαρίων.

"Ναι" στην έκδοση του είχε πει και το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, την αναίρεση της οποίας είχε ζητήσει από τον Αρειο Πάγο ο εκζητούμενος.

Ωστόσο, η έκδοσή του δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί άμεσα καθώς, αφενός η απόφαση του Αρείου Πάγου θα πρέπει να υπογραφεί και από τον υπουργό Δικαιοσύνης, αφετέρου εκκρεμεί η έκδοση απόφασης στην αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου που έχει υποβάλει ο 30χρονος αστυνομικός.

Ο Βούκοβιτς επιμένει ότι δεν έχει σχέση με τις αποδιδόμενες κατηγορίες και μιλά για παγίδα που του έστησαν οι Σκοπιανοί προκειμένου να επιτύχουν την έκδοσή του.

«Τον μετατρέπουν σε εγκληματία για να επιστρέψει στα Σκόπια όπου θα τον εξοντώσουν φυσικά. Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα ένδικα βοηθήματα», δηλώνει η συνήγορός του Νατάσα Ζαραλίδου.

«Εκείνοι έβαλαν τα ναρκωτικά»

Κατά τη συζήτηση της έφεσης του στον Αρειο Πάγο, ο πρώην επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Ομάδας των Σκοπίων χαρακτήρισε τη δίωξη του πολιτική. «Μετά την πτώση του Γκρουέφσκι – είπε- σχεδόν ταυτόχρονα με συνέλαβαν, απολύθηκε από την αστυνομία ο αδελφός μου και τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο πατέρας μου, επίσης αστυνομικός».

Οσο για τα ναρκωτικά που οι Σκοπιανοί υποστηρίζουν ότι βρήκαν στην κατοχή του  Ο 30χρονος υποστηρίζει ότι του τα «φύτεψαν». «Δεν βρήκαν τίποτα κατά τη διάρκεια της σύλληψης μου αλλά αργότερα. Δραπέτευσα για να σωθώ καθώς μέσα στο κελί μου, μου επιτέθηκαν με αυτοσχέδιο μαχαίρι και με τραυμάτισαν».