Στο Κολωνάκι η διεύθυνση του εικονικού αποστολέα του «τρομοφακέλου»

Στο Κολωνάκι η διεύθυνση του εικονικού αποστολέα του «τρομοφακέλου»

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανασύνθεση των υπολειμμάτων του φακέλου που εξερράγη στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου προχώρησαν οι αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, συμπληρώνοντας και άλλο κομμάτια του παζλ της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του πρώην πρωθυπουργού. Όπως φαίνεται ο εικονικός αποστολέας του «τρομοφακέλου» είχε δηλώσει διεύθυνση στο Κολωνάκι , ενώ επιβεβαιώνεται ότι ο φάκελος είχε ταχυδρομηθεί μέσω ΕΛΤΑ. 

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν την ευθύνη της έρευνας φέρονται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο φάκελος – βόμβα στάλθηκε στο σπίτι του πρώην Πρωθυπουργού στο Ψυχικό απ’ όπου παρελήφθη από άνδρες της προσωπικής του φρουράς.

Το παγιδευμένο δέμα ταχυδρομήθηκε στο σπίτι του κ. Παπαδήμου μέσω ΕΛ.ΤΑ. και σύμφωνα με νεότερα στοιχεία ελέγχθηκε στα μηχανήματα X-Ray της Βουλής.

Την ίδια ώρα οι κάμερες της Βουλής, δείχνουν πως ο αστυνομικός της φρουράς του κ. Παπαδήμου βρισκόταν το πρωί της Πέμπτης από τη Βουλή, 

Σύμφωνα με την αρχική εκδοχή,  η παγιδευμένη με εκρηκτικά επιστολή εστάλη το πρωί της Πέμπτης στην Ακαδημία Αθηνών και ελέγχθηκε στα μηχανήματα X-ray της Τράπεζας της Ελλάδος. Αυτό είχε υποστηρίξει χθες το πρωί στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής ο υπάλληλος της τράπεζας που τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του κ. Παπαδήμου.

Οπως είπε, παρέλαβε ο ίδιος από την Ακαδημία Αθηνών (της οποίας ο κ. Παπαδήμος είναι πρόεδρος) ένα ύποπτο δέμα με παραλήπτη τον πρώην πρωθυπουργό, το οποίο ήλεγξε στα μηχανήματα που λειτουργούν στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Επιφυλάξεις ως προς την παραπάνω εκδοχή είχαν εκφράσει αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. με άμεση γνώση της πορείας των ερευνών. Εξάλλου, μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και τη σύντομη συνομιλία του με τον Λουκά Παπαδήμο, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετέφερε στους δημοσιογράφους την εκδοχή του τραυματία ότι είχε παραλάβει το δέμα–βόμβα, όχι από την Ακαδημία Αθηνών αλλά από το σπίτι του, στο Ψυχικό.

Νέα δεδομένα δημιούργησε η κατάθεση στην Αντιτρομοκρατική αστυνομικού μέλους της προσωπικής φρουράς του πρώην πρωθυπουργού.

Κατά πληροφορίες, είπε ότι το πρωί της Πέμπτης παρέλαβε αλληλογραφία από το σπίτι του κ. Παπαδήμου στο Ψυχικό καθώς και ότι παρέδωσε τους επίμαχους φακέλους για έλεγχο στο μηχάνημα X – Ray της Βουλής, όπου ο κ. Παπαδήμος διατηρεί γραφείο. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο παρέδωσε την αλληλογραφία στον πρώην Πρωθυπουργό.

Την παρατεταμένη, χθες, σύγχυση ως προς το σημείο απ’ όπου παρελήφθη το δέμα ενδέχεται να ερμηνεύει η επισήμανση στην «Κ» υψηλόβαθμου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι ήταν δύο (και όχι ένας) οι ύποπτοι –λόγω του μεγέθους τους– φάκελοι που θα μπορούσαν να περιέχουν τον εκρηκτικό μηχανισμό: ο ένας ταχυδρομήθηκε στο σπίτι του κ. Παπαδήμου και ο δεύτερος στην Ακαδημία Αθηνών.

Απαντήσεις αναμένεται να προκύψουν από τη μαρτυρία του ίδιου του κ. Παπαδήμου, ο οποίος αναμένεται να δώσει σήμερα κατάθεση με τους αστυνομικούς, αλλά και από την έρευνα στη μνήμη των συσκευών X-ray, όπου συνήθως ελέγχεται η αλληλογραφία του πρώην πρωθυπουργού: στην Τράπεζα της Ελλάδος και στη Βουλή.

Στις καταθέσεις τους σε συναδέλφους τους της Αντιτρομοκρατικής οι τρεις αστυνομικοί της φρουράς του κ. Παπαδήμου είπαν ακόμα ότι αμέσως μετά την έκρηξη, οι πόρτες της μαύρης Μερσεντές στην οποία επέβαινε ο πρώην Πρωθυπουργός μπλόκαραν και στην προσπάθειά τους να τον απεγκλωβίσουν χτυπούσαν εξωτερικά τις λαμαρίνες του αυτοκινήτου. Σε ό,τι αφορά την αντίδραση του κ. Παπαδήμου φέρεται να περιέγραψαν ότι διατηρούσε τις αισθήσεις του και μάλιστα ότι έδινε οδηγίες στους υπαλλήλους της ΤτΕ που τον συνόδευαν.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός, όπως επίσης και τα υπολείμματα του φακέλου–βόμβας βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διερεύνηση. Χθες, αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. διευκρίνισε πως υπάρχουν «σημεία ομοιότητας» του παγιδευμένου φακέλου με τα δέματα–βόμβες που, τον Μάρτιο, ταχυδρόμησε η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» σε στόχους στο εξωτερικό. Είπε ακόμη ότι, παρότι δεν υπήρχαν ενδείξεις μαζικής αποστολής «τρομοδεμάτων», η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παρέμενε σε εγρήγορση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή