Πανελλαδικές: Δύσκολα στη Χημεία και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας – Θέματα και απαντήσεις

Πανελλαδικές: Δύσκολα στη Χημεία και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας – Θέματα και απαντήσεις

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αρκετά δύσκολα θέματα ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές εξετάσεις για το σχεδόν 70% των υποψηφίων.

Σήμερα τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι Χημεία, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Λατινικά και τα θέματα στα δύο από τα τρία μαθήματα ήταν δυσκολότερα από πέρυσι.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στην «Κ» η Ηρώ Μαρκάκη, καθηγήτρια στο φροντιστήριο «Μεθοδικό»,  στη Χημεία,  ένα μάθημα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων – ΚΕΕ με βάση τις πληροφορίες της «Κ» για τη σύνθεσή της, τα θέματα ήταν αρκετά και μεγάλης έκτασης όπως και εκείνα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.  Τα δύο αυτά μαθήματα «ξεκλειδώνουν» τις θέσεις για τις σχολές επιστημών υγείας και τα οικονομικά τμήματα.

Αντίθετα, μετά τα δυσκολότερα,  σε σχέση  με πέρυσι , θέματα προχθές στην Ιστορία, σήμερα στα Λατινικά τα θέματα ήταν εύκολα χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες για τους καλά προετοιμασμένους υποψηφίους.

Οι εξετάσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα για ένα μεγάλο μέρος των υποψηφίων,  καθώς απομένει η εξέταση την Παρασκευή στις δύο Βιολογίες, την Προσανατολισμού και την Γενικής Παιδείας, ενώ την προσεχή Δευτέρα θα εξεταστούν σε Μαθηματικά και Ιστορία Γενικής Παιδείας όσοι διεκδικούν μια θέση στα παιδαγωγικά τμήματα.

Οι εκπαιδευτικοί του φροντιστηρίου Μεθοδικό, σχολίασαν για την «Κ» τα θέματα ως εξής:

«Τα θέματα στα Λατινικά Προσανατολισμού της Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών ήταν για καλά προετοιμασμένους υποψηφίους οι οποίοι όφειλαν να έχουν αρκετές γνώσεις θεωρίας που απαιτούνταν για τις ασκήσεις του συντακτικού. Ζητήθηκε μετάφραση αποσπασμάτων από τα κείμενα 14, 31 και 43 η οποία ήταν μεγαλύτερης έκτασης σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενώ στις ασκήσεις που αφορούν στη γραμματική δεν υπήρχε αλλαγή στο ύφος των ζητουμένων. Σε γενικές γραμμές ομάδα Φιλολόγων του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ εκτιμά ότι η δυσκολία των θεμάτων δεν είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τις Πανελλαδικές του 2016.

Τα θέματα στο μάθημα της Χημείας Προσανατολισμού για τους υποψηφίους των Θετικών Επιστημών χαρακτηρίζονται απαιτητικότερα σε σχέση με πέρισυ, καλύπτουν όλο το φάσμα της ύλης και για την επίτευξη άριστων βαθμολογιών χρειαζόνταν πολύ καλή προετοιμασία. (Υπεύθυνος τομέα Χημείας: Μπάμπης Μπέσης)

Τα θέματα στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας της Ομάδας Προσανατολισμού Οικονομικών Επιστημών είναι σαφώς απαιτητικότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και για καλά προετοιμασμένους υποψηφίους. Με δεδομένη και τη δυσκολία των Μαθηματικών Προσανατολισμού, οι βάσεις στις σχολές του 5ου Επιστημονικού Πεδίου είναι πιθανό να παρουσιάσουν πτωτική τάση.»

Επισυνάπτονται τα θέματα και οι απαντήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

/

/

/

/

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή