Καλοκαίρι στην ΕΛΣ, στο Κανάλι και στο Ξέφωτο

Καλοκαίρι στην ΕΛΣ, στο Κανάλι και στο Ξέφωτο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και όλα έδειχναν ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο θα έκλεινε με τον φθινοπωρινό καιρό και τη δυνατή βροχή, το σκηνικό άλλαξε τις απογευματινές ώρες της Κυριακής και το Summer Nostos Festival σήκωσε αυλαία για να θυμίσει επιτέλους το φετινό καλοκαίρι, που κυριολεκτικά νοσταλγήσαμε.

Ο κόσμος, που στην αρχή προσερχόταν διστακτικά, άρχισε να αυξάνεται όσο περνούσε η ώρα και, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, άγγιξε περίπου τις 12.000, ενώ για την εξυπηρέτηση του κοινού χρησιμοποιείται το πάρκινγκ του Ταε Κβον Ντο. Μέσα στην αίθουσα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η αρχιμουσικός Ζωή Τσόκανου καθοδηγούσε το Ergon Ensemble και τους Διονύση Σούρμπη και Μυρσίνη Μαργαρίτη στα οπερατικά μονοπάτια του «Εσσεται ήμαρ» του Γιώργου Κουμεντάκη, ενώ αργότερα οι Bang in a Can All-Stars παρουσίασαν το «Anthracite Fields» με στοιχεία από τη Βιομηχανική Επανάσταση. Εξω, στη νέα «πλωτή» σκηνή, στο Κανάλι, ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος οδηγούσε την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στη «Μουσική των Νερών και των Βασιλικών Πυροτεχνημάτων» (με αληθινά πυροτεχνήματα) του Χέντελ. Μετά την Καποέιρα, το Fish Forward της WWF και την περφόρμανς των Streb, το κοινό συγκεντρώθηκε στην κεντρική υπαίθρια σκηνή του φεστιβάλ στο Ξέφωτο για να κλείσει τη βραδιά ο Νίκος Πορτοκάλογλου και οι Ευγενείς Αλήτες, σε ένα stage που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τις μεγάλες σκηνές διεθνών συναυλιακών οργανώσεων.

Σήμερα, ο αρχιτέκτων του ΚΠΙΣΝ Ρέντσο Πιάνο θα συζητήσει με τον Μάικλ Κίμελμαν των New York Times, ενώ στο Κανάλι θα εμφανιστούν οι Black Art Jazz Collective, αποτίοντας φόρο τιμής στους μεγάλους εκπροσώπους του είδους. Στην Εναλλακτική Σκηνή, ο Σύρος βιρτουόζος κλαρινετίστας Κινάν Αζμέχ θα συνδυάσει τη μουσική με τη ζωγραφική του συμπατριώτη του Κεβόρκ Μουράντ, ενώ η Λένα Πλάτωνος θα υποδεχθεί τον Φοίβο Δεληβοριά και τη Νατάσσα Μποφίλιου στο Ξέφωτο.

​ΚΠΙΣΝ, Συγγρού 364, είσοδος ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή