ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξηγήσεις έχουν κληθεί τρεις για την υπόθεση «Noor 1»

nooron

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά που έχουν δρομολογηθεί μετά τις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθυμίου Γιαννουσάκη ότι δέχθηκε πιέσεις στην υπόθεση του «Noor 1», προκειμένου να εμπλακεί σε αυτήν το όνομα του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, που έχει αναλάβει να διερευνήσει τις καταγγελίες Γιαννουσάκη αλλά και τη σχετική αναφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη, έχει καλέσει σε εξηγήσεις (ανωμοτί) τρία άτομα που καταγγέλλονται ότι μετείχαν στην άσκηση πιέσεων προς τον ισοβίτη προκειμένου να δώσει νέα κατάθεση επιβαρυντική για τον εφοπλιστή Μαρινάκη.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έχει καλέσει, με βάση τις αναφορές Γιαννουσάκη – Μαρινάκη, σε εξηγήσεις τον προανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη, την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζήβα και τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Σύμφωνα με όσα έχει καταγγείλει ο ισοβίτης, στο σπίτι του οποίου στη Φιλοθέη εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης –περί τον ένα τόνο–, ο προανακριτικός υπάλληλος τον πίεσε να καταθέσει για την εμπλοκή Μαρινάκη στην υπόθεση, ενώ έχει αναφέρει ότι σχετικές συνομιλίες είχε και με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, κάτι που αρνείται ο υπουργός, υποστηρίζοντας ότι η συνομιλία του με τον ισοβίτη στόχο είχε να τον ενθαρρύνει να πει την αλήθεια στις δικαστικές αρχές. Τόσο ο Παν. Χριστοφορίδης όσο και η εισαγγελική λειτουργός που τον είχε επισκεφθεί στη φυλακή όπου κρατείται για να λάβει κατάθεση, έχουν ζητήσει, όπως είναι φυσικό, προθεσμία ολίγων ημερών και θα καταθέσουν υπομνήματα την επόμενη εβδομάδα, ενώ για την προσεχή Παρασκευή έχει κληθεί σε εξηγήσεις και ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

Και ενώ η έρευνα για τα καταγγελλόμενα από Γιαννουσάκη – Μαρινάκη βρίσκεται πλέον στο στάδιο των εξηγήσεων, σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα που έχει δρομολογηθεί με αφορμή αναφορά του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος έχει θέσει στη διάθεση της Δικαιοσύνης νεότερα στοιχεία για την υπόθεση του «Noor 1». H αναφορά Καμμένου διερευνάται –και αυτή– από την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά, ενώ παράλληλα διενεργείται και πειθαρχική έρευνα για τυχόν ευθύνες της εισαγγελέως Ειρήνης Τζήβα που επισκέφθηκε τον Γιαννουσάκη στη φυλακή.