Προστίθενται μηχανήματα έκδοσης e-καρτών

Προστίθενται μηχανήματα έκδοσης e-καρτών

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η έκδοση ηλεκτρονικών καρτών, με τις ουρές ωστόσο να παραμένουν στα εκδοτήρια, παρά τις απόπειρες διευκολύνσεων στις οποίες έχει προχωρήσει ο ΟΑΣΑ. Την ίδια στιγμή, παραμένει άγνωστο εάν θα καταργηθεί την 1η Νοεμβρίου το χάρτινο εισιτήριο, όπως είχε εξαγγείλει προ καιρού ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης προκαλώντας πανικό στους επιβάτες. Τόσο το υπ. Υποδομών όσο και ο ΟΑΣΑ, ο οποίος αναμένει οδηγίες από το αρμόδιο υπουργείο, αποφεύγουν να δώσουν σαφές χρονοδιάγραμμα πλήρους εφαρμογής του ηλεκτρονικού συστήματος και κατάργηση του χάρτινου εισιτηρίου.

Μέχρι χθες περισσότερες από 100.000 προσωποποιημένες κάρτες είχαν εκδοθεί από τον ΟΑΣΑ, ενώ το απόγευμα ξεκίνησε και η αποστολή των πρώτων καρτών στους επιβάτες που υπέβαλαν φάκελο με τα δικαιολογητικά. Μέχρι στιγμής την οδό της κατάθεσης φακέλου έχουν επιλέξει περισσότεροι από 10.000 επιβάτες. Για τον περιορισμό της ταλαιπωρίας ο ΟΑΣΑ προχωρεί στην τοποθέτηση πρόσθετων τερματικών μηχανημάτων έκδοσης ηλεκτρονικών καρτών-εισιτηρίων. Αναλυτικά, τοποθετούνται σήμερα δύο επιπλέον τερματικά (λευκά αυτόματα μηχανήματα έκδοσης καρτών) στον σταθμό του Πειραιά και από ένα στους σταθμούς Καλλιθέα, Συγγρού-Φιξ, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Δάφνη, Δουκ. Πλακεντίας και Ευαγγελισμός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, η διαδικασία έκδοσης προσωποποιημένων καρτών με κατάθεση φακέλου από τους επιβάτες και αποστολής τους στη διεύθυνση επιλογής τους αφορά όλους τους κατόχους μηνιαίων καρτών κανονικής τιμής, καθώς και τους επιβάτες άνω των 65 και κάτω των 18 ετών, που διαθέτουν μηνιαία κάρτα εντός του 2017.

Υπενθυμίζουμε ότι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί στην περίπτωση υποβολής φακέλου για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας προβλέπει προετοιμασία φακέλου μεγέθους Α4 με:

• Φωτοτυπία της υπάρχουσας μηνιαίας κάρτας με μηνιαίο κουπόνι (έτους 2017).

• Φωτοτυπία εγγράφου που πιστοποιεί τον αριθμό ΑΜΚΑ.

• Πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου ή ταυτότητας.

• Εκτύπωση του εντύπου προσωποποίησης με QR Code από το www.athenacard.gr.

Ο επιβάτης θα πρέπει να γράψει στον φάκελο το όνομα, το επώνυμο και τη διεύθυνση όπου θα αποσταλεί η κάρτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή