ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποφυλακίστηκαν Βίκυ Σταμάτη και Αρετή Τσοχατζοπούλου

Αποφυλακίστηκαν Βίκυ Σταμάτη και Αρετή Τσοχατζοπούλου

Αποφυλακίστηκαν σήμερα η Βίκυ Σταμάτη και Αρετή Τσοχατζόπουλου, οι οποίες την περασμένη εβδομάδα καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αδίκημα που αφορά την υπόθεση με τις μίζες, με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην Υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Εδικότερα, για την κόρη του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, η αποφυλάκισή έγινε από τη φυλακή του Ελεώνα Θηβών, όπου είχε μεταχθεί μετά την καταδίκη της, λόγω του ότι είχε εκτίσει – κατά το νόμο – το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της.

Η Βίκυ Σταμάτη πήρε αποφυλακιστήριο από τις φυλακές Ελεώνα Θηβών, όπου είχε μεταχθεί μετά την πρόσφατη καταδίκη της .Λίγο πριν τις 16:00 το μεσημέρι, εμφανίστηκε στην κεντρική είσοδο των φυλακών, όπου την περίμενε ένα ταξί, στο οποίο επιβιβάστηκε και αποχώρησε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Φραγκίσκο Ραγκούση, αποφυλακίστηκε καθώς είχε εκτίσει μέρος της ποινής της, στην οποία συνυπολογίστηκαν και οι μέρες κράτησής της στο Δρομοκαΐτειο, που σύμφωνα με τον νόμο κάθε ημέρα μετρά για δύο.

Ως εκ τούτου, με βάση και τον νόμο Παρασκευόπουλου η Βίκυ Σταμάτη αιτήθηκε και τελικά έγινε δεκτό το αίτημα για την αποφυλάκισή της.