Αμήχανη έναρξη e-εισιτηρίου

Αμήχανη έναρξη e-εισιτηρίου

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το χάρτινο εισιτήριο ανά χείρας επιβιβάστηκε κυρία σε λεωφορείο χθες, η οποία όταν ενημερώθηκε από τον οδηγό ότι δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει πλέον διαμαρτυρήθηκε έντονα λέγοντας «μόλις τώρα το αγόρασα από το περίπτερο, μου έδωσε χάρτινο ο περιπτεράς». Αμηχανία, σύγχυση και μια δόση εκμετάλλευσης (όπως στην περίπτωση του παραπάνω περιπτερά) χαρακτήρισε τη χθεσινή πρώτη ημέρα πλήρους εφαρμογής του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το οποίο βρήκε απροετοίμαστο το επιβατικό κοινό. Η τμηματική εμφάνιση των ηλεκτρονικών προϊόντων, η έλλειψη ενημέρωσης και ο ιδιαίτερα περιορισμένος χρόνος που διατέθηκε για τη μετάβαση στα νέα δεδομένα έχουν προκαλέσει σημαντική αναστάτωση σε επιβάτες αλλά και εργαζομένους.

Οι ουρές στα εκδοτήρια, αν και περιορισμένες σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, παραμένουν με τους ενδιαφερόμενους να περιμένουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για την έκδοση της προσωποποιημένης κάρτας.

Την ίδια στιγμή, η κατάργηση του χάρτινου εισιτηρίου έχει γεννήσει εκατοντάδες ερωτήματα στους επιβάτες, οι οποίοι προσπαθούν να ενημερωθούν από τους εργαζομένους των ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) που έχουν επιφορτιστεί με αυτή τη δουλειά. Ωστόσο ο όγκος των ερωτημάτων είναι τέτοιος που το προσωπικό των ΣΤΑΣΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί.

Το εισιτήριο του 1,40 ευρώ

Το πιο σύνηθες προϊόν, το οποίο διατέθηκε τελευταίο, έχει προκαλέσει ποικιλία ερωτημάτων. Ο λόγος για το μεμονωμένο εισιτήριο, το οποίο αντιστοιχεί στο παλαιό χάρτινο εισιτήριο, κόστους 1,40 ευρώ. Η πλειονότητα των επιβατών που κάνει χρήση του μεμονωμένου εισιτηρίου αντιμετώπισε το νέο αυτό προϊόν με προβληματισμό. Η καθυστέρηση στη διάθεση του μεμονωμένου ηλεκτρονικού εισιτηρίου οδήγησε στη γενικότερη πεποίθηση ότι το μεμονωμένο εισιτήριο και εκείνο που προσφέρει πέντε ή δέκα διαδρομές αποτελούν διαφορετικό προϊόν. Αλλά πρόκειται για το ίδιο προϊόν (ATH.ENA Ticket) το οποίο επαναχρησιμοποιείται σε κάθε περίπτωση, είτε αγοραστεί ως μεμονωμένο είτε ως πολλαπλό εισιτήριο, και έχει διάρκεια ζωής ένα χρόνο. Μπορεί να το επαναφορτίσει κανείς είτε με ένα εισιτήριο είτε με οποιοδήποτε άλλο προϊόν επιθυμεί.

Ενδεικτικό του χάους που επικρατεί είναι το γεγονός ότι ο ΟΑΣΑ μόλις προχθές ανακοίνωσε τη νέα εκπτωτική τιμολογιακή πολιτική που θα ισχύει από την ερχόμενη Δευτέρα. Εκτός από τις εκπτώσεις στα εισιτήρια, τη Δευτέρα κηρύσσεται η έναρξη του κλεισίματος των πυλών εισόδου-εξόδου στους σταθμούς μετρό και ηλεκτρικού. Το κλείσιμο των πυλών θα γίνει σταδιακά με κριτήρια που σχετίζονται με την επιβατική κίνηση του κάθε σταθμού. Το νέο σύστημα αναμένεται να είναι πλήρως κλειστό (θα έχουν κλείσει όλες οι πύλες) έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την εκπτωτική τιμολογιακή πολιτική σε περίπτωση αγοράς 5 εισιτηρίων παρέχεται έκπτωση 0,50 ευρώ με την τελική τιμή του εισιτηρίου να διαμορφώνεται στο 1,30 ευρώ. Στην περίπτωση αγοράς 10 εισιτηρίων η έκπτωση ανέρχεται σε ένα εισιτήριο (1,40 ευρώ) συν ακόμη 0,50 ευρώ, με την τελική τιμή του εισιτηρίου να διαμορφώνεται στο 1,23 ευρώ. Πρόκειται μάλιστα για τη φθηνότερη επιλογή.

Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα αγοράς διπλού εισιτηρίου, με την έκπτωση να διαμορφώνεται στο 0,10 ευρώ και την τελική τιμή του ενός στο 1,35 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή