Ταλαιπωρία δίχως τέλος στην Αθήνα

Ταλαιπωρία δίχως τέλος στην Αθήνα

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις ουρές στα εκδοτήρια στο μποτιλιάρισμα στους δρόμους μεταφέρθηκαν οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, οι οποίοι έρχονται πλέον αντιμέτωποι καθημερινά με κάποιας μορφής ταλαιπωρία. Οι προηγούμενες εβδομάδες ήθελαν τους χρήστες των αστικών συγκοινωνιών να περιμένουν με τις ώρες στα γκισέ των σταθμών για την έκδοση της νέας προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας. Η χθεσινή ημέρα επιφύλασσε μια άλλου τύπου –γνώριμη– ταλαιπωρία, αυτήν της κυκλοφοριακής ασφυξίας σε όλους τους κεντρικούς και περιφερειακούς δρόμους της πόλης. Ο χρόνος μετακίνησης χθες επιμηκύνθηκε σε τέτοιο βαθμό, που «λύγισε» και τους πιο υπομονετικούς. Η 24ωρη απεργία στο μετρό, με επιχειρησιακά (μεταξύ άλλων) αιτήματα των εργαζομένων, παρέλυσε συγκοινωνιακά την πρωτεύουσα. «Απεργούμε για τη φτώχεια, τα μνημόνια και όλη αυτή την ανέχεια που έχει προωθήσει η κυβέρνηση είτε τώρα είτε παλαιότερα», ήταν η απάντηση του προέδρου εργαζομένων του μετρό Σπύρου Ρεβύθη στη χθεσινή ταλαιπωρία των επιβατών.

Αρκεί κανείς να αναλογιστεί ότι το μισό εκατομμύριο μετακινήσεων που πραγματοποιείται καθημερινά με το μετρό διοχετεύθηκε στους δρόμους. Οι εναλλακτικές που προσφέρονταν χθες ήταν είτε το Ι.Χ. είτε κάποιο ταξί ή τα λεωφορεία και τρόλεϊ, στα οποία παρατηρούνταν απίστευτος συνωστισμός. Ο εκνευρισμός ήταν διάχυτος, ενώ η συμπεριφορά των οδηγών χαρακτηριζόταν από τέτοια ένταση που οι συγκρούσεις υπήρξαν αναπόφευκτες. Χθες σημειώθηκαν αρκετά ατυχήματα, τα οποία ήρθαν να προσθέσουν επιπλέον αναμoνές στον κυκλοφοριακό φόρτο των κεντρικών αρτηριών της πόλης. Στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Φιλαδέλφειας συγκρούστηκε ένα Ι.Χ. με μια μοτοσικλέτα διακόπτοντας την κυκλοφορία στο σημείο περίπου για ένα τέταρτο.

Μποτιλιαρίσματα συνάντησαν χθες οι οδηγοί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στον Κηφισό, από την Αττική Οδό έως τα ΚΤΕΛ, στη Βασ. Σοφίας, στην Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα προς Αθήνα, στις λεωφόρους Μεσογείων, Κατεχάκη και Αλεξάνδρας, καθώς και στην κάθοδο της Κηφισίας.

Σήμερα αναμένεται να επιστρέψει η –σχετική– ομαλότητα καθώς όλα τα μέσα κυκλοφορούν κανονικά. Ωστόσο, τα προβλήματα στους σταθμούς με τους επιβάτες να προσπαθούν να προμηθευτούν ηλεκτρονικά εισιτήρια από τα ελάχιστα εκδοτικά μηχανήματα, τα οποία εμφανίζουν σημαντικούς περιορισμούς, δεν θα τελειώσουν με τη λήξη της χθεσινής απεργίας. Οι απορίες παραμένουν, ενώ σοβαρές δυσκολίες αντιμετωπίζουν όσοι επιχειρούν να εκδώσουν μειωμένα εισιτήρια. Στο μεταξύ, για σήμερα έχει προγραμματιστεί το κλείσιμο και άλλων πυλών εισόδου-εξόδου σε σταθμούς.

Ο σχεδιασμός ωστόσο για το ποιοι σταθμοί θα έχουν κλειστές πύλες παραμένει μυστικός, σε μια προσπάθεια του ΟΑΣΑ να προλάβει φαινόμενα παρέμβασης των εργαζομένων. Σημειώνεται ότι προχθές, πρώτη ημέρα κλειστών πυλών, συνδικαλιστές άνοιξαν τις πύλες στον «Αγ. Αντώνιο» αφήνοντας ελεύθερη τη διέλευση των επιβατών για πάνω από μία ώρα.

Ο Oργανισμός εμφανίζεται ανήμπορος να καταστείλει τέτοια περιστατικά και παραμένει απλός θεατής, όπως συνέβη και με τους βανδαλισμούς του εξοπλισμού και των οχημάτων του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή