ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το εισιτήριο πήρε ο ένας στους δύο φοιτητές υπό μετεγγραφή

Το εισιτήριο πήρε ο ένας στους δύο φοιτητές υπό μετεγγραφή

Ο ένας στους δύο φοιτητές που υπέβαλε αίτηση μετεγγραφής πήρε το εισιτήριο για σχολή στον τόπο της επιλογής του. Από τις 14.038 αρχικές αιτήσεις μετεγγραφής έγιναν δεκτές οι 7.574.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, συνολικά υποβλήθηκαν 14.038 αρχικές αιτήσεις μετεγγραφής, εκ των οποίων έγιναν δεκτές 5.572, δηλαδή ποσοστό 40%, και 5.932 ενστάσεις-αιτήσεις θεραπείας, εκ των οποίων έγιναν δεκτές 2.002 (ποσοστό 34%).

Τα στοιχεία των αρχικών αιτήσεων ανά κατηγορία έχουν ως εξής:

– Στη γενική κατηγορία με ποσοτικό περιορισμό (15% επί του αριθμού των εισακτέων) υπεβλήθησαν  13.615 αιτήσεις και έγιναν δεκτές 5.200 (38%).

– Στην ειδική κατηγορία χωρίς ποσοτικό περιορισμό υπεβλήθησαν 283 αιτήσεις και έγιναν όλες δεκτές.

– Στην ειδική κατηγορία Ελλήνων φοιτητών της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης υπεβλήθησαν 102 αιτήσεις και έγιναν δεκτές 53 (52%).

– Στην ειδική κατηγορία φοιτητών κυπριακής καταγωγής υπεβλήθησαν 38 αιτήσεις και έγιναν δεκτές 36 (94,74%).

Οι φοιτητές που έχουν καταθέσει ένσταση-αίτηση θεραπείας επί των αρχικών αποτελεσμάτων των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφής ότι, από σήμερα Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα της αίτησής τους στην ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr μέσω της ειδικής εφαρμογής μετεγγραφών https://transfer.it.minedu.gov.gr/. Στην ίδια διεύθυνση μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα των αιτήσεών τους οι φοιτητές που υπέβαλαν αίτηση με την κατηγορία των παθήσεων, καθώς και οι κυπριακής καταγωγής φοιτητές, των οποίων η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων έληξε στις 15 Νοεμβρίου.

Επίσης, υπάρχει η διαδικασία των κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών, για τις οποίες οι αιτήσεις θα εξετασθούν από ειδική επιτροπή.