Βερβεσός – Αναστασόπουλος για τον ΔΣΑ

Βερβεσός – Αναστασόπουλος για τον ΔΣΑ

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσεχή Κυριακή και Δευτέρα, στον δεύτερο γύρο των εκλογών, θα αναδειχθούν τα προεδρεία σε αρκετούς δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, μεταξύ των οποίων αυτοί των Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης.

Οι κ. Δημήτρης Βερβεσός (25,7%) και Δημήτρης Αναστασόπουλος (17,50%) θα διεκδικήσουν την προεδρία στον ΔΣΑ, όπου η συμμετοχή στον α΄ γύρο των εκλογών έφτασε το 55,42%, σημαντικά αυξημένη σε σχέση με τις εκλογές του 2014 που είχε ψηφίσει το 42,22% των εγγεγραμμένων.

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιώς, η συμμετοχή έφτασε το 65,52%. Την προεδρία θα διεκδικήσουν ο Γιώργος Σταματογιάννης (31,94%) και ο Ηλίας Κλάππας (28,07%)

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, η συμμετοχή έφτασε στο 62,55%. Την προεδρία στον επόμενο γύρο θα διεκδικήσουν οι Χρήστος Ράπτης (17,40%) και Ευστάθιος Κουτσοχήνας (17,14%).

Ηδη, από την περασμένη Κυριακή ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες σε 47 από τους συνολικά 63 δικηγορικούς συλλόγους και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Αγρίνιο – πρόεδρος ο Δημ. Νικάκης, Αίγιο – ο Γ. Μπέσκος, Αλεξανδρούπολη – ο Ιω. Ζαμπούκης, Αμαλιάδα – ο Αθ. Θεοδόσης, Αμφισσα – η Σταυρούλα Πήττα, Βόλος – ο Χρ. Στρατηγόπουλος, Γιαννιτσά – ο Ευστ. Φουντουκίδης, Γρεβενά – ο Χρ. Παπαϊωάννου, Γύθειο – η Ανθούλα Μπαλιτσάρη, Δράμα – ο Αναστ. Πούλιος, Εδεσσα – η Λεμονιά Γαϊσίδου, Ευρυτανία – ο Αθ. Γαλανός, Ζάκυνθος – ο Ιω. Γιατράς, Ηλεία – ο Δημ. Δημητρουλόπουλος, Ηράκλειο – ο Αρ. Ροζάκης, Θεσπρωτία – ο Νικ. Μπέζας, Θήβα – η Σωτηρία Μανάρα – Μαυράκη, Γιάννενα – η Μαρία Νάκη, Καβάλα – ο Γ. Γραμμένος, Καλάβρυτα – ο Ανδρ. Οικονόμου, Καλαμάτα – ο Περ. Ξηρογιάννης, Καρδίτσα – ο Γεώργ. Ανυφαντής, Καστοριά – ο Γ. Μπαλιάκας, Κεφαλονιά – ο Σ. Σαββάογλου, Κιλκίς – η Ευρώπη Αρτόγλου, Κοζάνη – ο Χρ. Δημητρόπουλος, Κόρινθος – η Παναγιώτα Επιβατινού, Κυπαρισσία – ο Αθ. Πετρόπουλος, Κω – ο Εμμ. Χατζηάμαλος, Λασίθι – ο Γ. Παραουλάκης, Λευκάδα – ο Γερ. Γαντζίας, Λιβαδειά – ο Β. Δαλαμάγκας, Μυτιλήνη – ο Δημ. Καλλίας, Νάξος – η Μαρία Μάρκου, Ναύπλιο – ο Δημ. Ορφανός, Ορεστιάδα – η Αννα Μεμετζή, Πρέβεζα – ο Γ. Θωμάς, Ρέθυμνο – ο Ευ. Μουνδριανάκης, Σάμος – ο Γ. Κολλάρος, Σέρρες – ο Π. Καριπόγλου, Σπάρτη – ο Π. Κομνηνός, Φλώρινα – ο Β. Καραντζίδης, Τρίκαλα – ο Νικ. Γογουλάκης, Φλώρινα – ο Βασ. Καραντζίδης, Χαλκίδα – ο Δημ. Γκίκας, Χαλκιδική – ο Παντ. Ζήσης, Χανιά – ο Ιω. Δασκαλάκης, Χίος – η Ανθίππη Ζανναρά.

Στους υπόλοιπους δικηγορικούς συλλόγους οι εκλογές θα κριθούν στον δεύτερο γύρο, ενώ υπενθυμίζεται ότι στον Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης οι εκλογές θα γίνουν στις 10 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Δικηγόρων, η θητεία των προέδρων είναι πλέον τετραετής και μπορούν να επανεκλεγούν μόνο μία φορά, ενώ οι σύμβουλοι μπορούν να επανεκλεγούν δύο φορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή